Vágólapra másolva!
Az amerikai cégek csaknem negyede szerint alacsony dolgozóik munkamorálja - derül ki egy internetes munkaközvetítő oldal számára készült felmérésből.
Vágólapra másolva!

A munkáltatók és a foglalkoztatottak megkérdezésével készült kutatás szerint ötből két dolgozónak gondot jelentett tavaly, hogy motivált maradjon a munkahelyén, negyedük pedig nem érez lojalitást cége iránt.

Arra a kérdésre, hogy mi állhat a jelenség mögött, öt foglalkoztatottból kettő a sok stresszt, felük pedig a munka mennyiségének növekedését említette. "Az alacsony munkamorál a válság szerencsétlen mellékhatása" - véli Jason Ferrara, a CareerBuilder online munkaközvetítő oldal marketing alelnöke.

A CareerBuilder számára készült, kedden nyilvánosságra hozott felmérésben a dolgozók csaknem 40 százaléka azt állította, hogy munkahelyükön vannak kivételezett részlegek, és negyedük gondolta úgy, hogy az a részleg, ahol ők dolgoznak, nem fontos a felső vezetés számára.

Az internetes oldal tavalyi felmérése hasonló eredményt mutatott a lojalitás szempontjából, a munkamorál kérdése azonban a CareerBuilder korábbi kutatásaiban nem szerepelt. Az idei felmérést augusztus 20. és szeptember 9. között készítette a Harris Interactive 2924 munkaadó és 4285 teljes munkaidőben dolgozó foglalkoztatott megkérdezésével.