[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
tippek-tanácsokkarrierexpokormányzati hivatal

Ösztöndíjjal és expóval népszerűsíti a kormány a hivatali karriert

2010.09.10., 18:03|Utolsó módosítás:2010. 09. 10., 18:14|

Hagyományteremtőnek szánt Kormányzati Karrier Expót rendeznek a Millenárison szeptember 18-án, ahova a közigazgatás iránt érdeklődő friss diplomásokat, pályakezdőket várják. Az érdeklődők számára lehetőség nyílik ösztöndíjakra pályázni, állásokat azonban nem hirdet a kormányzat.

JÁTSSZ ONLINE!

Expót rendez a kormány szeptember 18-án a közigazgatási állások népszerűsítésének céljával, a bejelentett tervek szerint a szemléletváltást szolgálná a hagyományteremtőnek szánt rendezvény. Az expó áttételesen a közigazgatás átalakításához járulna hozzá a kormányzati szándék szerint, hogy a közigazgatás hatékonyabb, a szaktudást és rátermettséget jobban elismerő legyen, s ennek eléréséhez a fiatalítást tűzték ki célul.

A Millenárison megrendezendő expón mind a nyolc csúcsminisztérium, a főbb államtitkárságok és egyes állami háttérintézmények fognak standokat felállítani, ahol a látogatók ismereteket szerezhetnek azok tevékenységéről. Beszélgetéseken és akár a standoknál is a minisztériumok vezető szinten képviseltetik magukat, vagyis miniszterek és államtitkárok fogják népszerűsíteni intézményeiket.

A karrier expón mutatják be a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjat, melynek keretében 2010-2011-ben 300 diplomás fiatalnak lesz lehetősége tapasztalatokat szerezni az Európai Unió országaiban. A nyertesek 5 hónapig kikerülhetnek egy uniós tagállam egy minisztériumához vagy más közigazgatási szervéhez, majd újabb 5 hónapig a magyar közigazgatásban végezhetnek szakmai gyakorlatot, amely során az uniós elnökségről is tapasztalatokat szerezhetnek.

A pályázás feltétele a felsőfokú végzettség, a legfeljebb 35 éves életkor, és a tárgyalási szintű angol nyelvtudás. Még egy (uniós) nyelv ismerete jelentős előny a kiválasztásnál.

Az ösztöndíjasok szakmai fejlődését mentorok segítik, illetve távoktatási rendszerben közigazgatási és vezetői képzésben is részesülnek. A program végén a legkiemelkedőbbeknek a közigazgatásban is lehetőséget biztosítanak majd.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »