Tíz állásajánlat jó pénzért, merészeknek

Vágólapra másolva!
A válságban nehéz jó állást találni, vannak azonban még mindig olyan állások a világban, ahová jó pénzért keresnek embereket. Persze ezekhez nem kis merészség - vagy éppen speciális tudás - kell, ám a furcsa munkák előnye a jó fizetés és az irodai munka minden nyűgének hátrahagyása - derül ki a Walletpop összeállításából.
Vágólapra másolva!

Felespoharas lányok

Ők azok, akik lenge ruházatban próbálják a részeg amerikai fiatalokba tölteni a szórakozóhelyeken a tömény italokat. Míg Magyarországon a gyártó által hoszteszek végzik a bárokban ezt a munkát esténként 8-10 ezer forintért, addig az Egyesült Államokban maga az éjszakai mulató foglalkoztatja a lányokat, a nagyobb forgalom kedvéért. A Wall Street Journal nemrégiben készített felmérése alapján, azok a lányok, akik jól végzik a munkájukat, 300-600 dollárt is hazavihetnek esténként, ami 65-130 000 forintnak felel meg. És mindehhez semmi más nem kell, csak fiatalság, jó alak és egy lenge kosztüm.

Szakács egy tengeralattjárón

Nem lehet könnyű bekerülni, de aki odajut, az rosszul biztos nem jár. Ausztráliában például a legalább hatéves tapasztalattal rendelkező szakácsok évi körülbelül 40 millió forintot keresnek, annyit mint egy fiatalabb admirális. Ennek egynegyedét pusztán azért, mert a hadsereg besorolása szerint egy tengeralattjárós szakács beosztása létfontosságú a haditengerészet szempontjából.

Szerencsejáték-szervező Macauban

A macaui kaszinók igen hálásak annak, aki gazdag ügyfeleket csábít be, hogy azok ott játsszák el a vagyonukat. Ha valaki szeretné milliomos barátait Macauba csábítani, érdemes megegyezni egy kaszinóval, aki 1,2 százalék jutalékot fizet a gazdag ismerős által eljátszott pénzből. A hírek szerint a baccarat 2,7 százalékot fizet.

Gyöngyhalász

Nem veszélytelen mesterség, de igazán megéri. Aki nem fél a mélységtől, napi 500-1300 dollárt is megkereshet Ausztráliában, ami 110-260 ezer forintos keresetet jelent - naponta.

Olaj- és gázvezeték búvár

Még egy jól fizető víz alatti állás- ráadásul itt egyre nő a piac, úgyhogy valószínűleg még néhány év múlva is lesz üresedés, ha valaki csak most kezdené el elvégezni az idevonatkozó tanfolyamokat. Az évi 20 millió forintos fizetéssel kecsegtető állás leírásában nem csak a platformok lehelyezése és vizsgálata található meg, de víz alatti vezetékfektetés és -hegesztés is.

Sommelier

Magyarul bormester esetleg pohárnok. Egyre több magyar étteremben találkozhatunk már vele, Nyugat-Európában és Észak-Amerikában azonban hatalmas kultusza van a magára valamit is adó éttermekben. Aki valóban a vendégek legnagyobb megelégedésére tud a megrendelt ételek mellé pontosan illő borokat ajánlani 20-40 millió forintnak megfelelő valutát zsebelhet be évente. A feladatkörbe természetesen nem csak a kiszolgálás, hanem a beszerzés és utánpótlás is beletartozik.

Repülőgép-behajtó

Egy állás, amit biztosan nem lehet speciális képzettség nélkül végezni. Aki azonban tud repülőt vezetni és nem ijed meg a saját árnyékától, próbálja ki magát. A bankok ugyanis a hitelbe vett, de nem törlesztett repülőgépek árának 6-10 százalékát fizetik ki a visszaszállítónak. Igaz a tulajdonos sem mindig szereti, ha megpróbálják elvinni a repülőgépét, úgyhogy atrocitások könnyedén előfordulhatnak.

Fejvadász

Nem a munkaerőpiac hézagait foltozó HR-cégekről van itt szó, hanem sokkal inkább igazi fejvadászokról, akik az óvadék kifizetése után voltak olyan óvatlanok, hogy nem jelentek meg az igazságszolgáltatás színe előtt. Persze egy ilyen fickó általában nem veszi szívesen, ha megpróbálják visszavinni a bíró színe elé, így egy kis csetepaté mindig előfordulhat, de egy profi fejvadász akár évi 20 millió forintot is megkeres. Magyarországon egyelőre nem burjánzik a fejvadász-piac, pedig néhány éve már nálunk is létezik az óvadék ellenében szabadlábra helyezés intézménye.

Úri hekker

A rablóból lett pandúrok, akik ahelyett, hogy szerverekre törnének be, hogy az ott található információt pénzzé tegyék, épp hogy a szervereket védik a támadóktól. Folyamatosan javítgatják a védelmi rendszer és egész nap őrzik az információt. Egy kis programozói tudással évente akár 25 millió forintnyi dollárt is meg lehet ezzel keresni a tengerentúlon.

Szinkronizálás

Bár az Egyesült Államokban viszonylag kevés olyan mozifilm létezik, amit szinkronizálni kellene, a reklámokhoz, rajzfilmekhez, rádiós spotokhoz igenis kellenek jó hangú emberek. A tengerentúlon ezzel akár évi 20 millió forintot is meg lehet keresni. Bár Magyarországon is akad néhány ember, aki megél a szinkronizálásból, az így megkereshető pénz inkább csak zsebpénznek elegendő, különösen, amíg valaki kezdő a szakmában.