Nagypénteken is munkaszüneti napot szeretne a KDNP

Vágólapra másolva!
Nagyboldogasszony után Nagypénteket is munkaszüneti nappá tenné a KDNP. A törvényjavaslatot benyújtó Varga József szerint erre azért van szükség, mert "Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiájától kezdve az útszéli keresztig minden erre a napra emlékeztet".
Vágólapra másolva!

Munkaszüneti nappá nyilváníttatná nagypénteket Varga László KDNP-s képviselő (a javaslatot pdf formátumban itt érheti el). Múlt hét kedden egy másik kereszténydemokrata képviselő Nagyboldogasszony ünnepére vonatkozó, hasonló javaslatot adott be a parlamentnek.

Varga József szerint "Nagypéntek ünnep az Európa önazonosságát jelentő, keresztény kultúra alapvető, egyik kiemelkedő napja, amit minden magát keresztény egyháznak valló közösség a legnagyobb ünnepei között tart számon" - áll a javaslat indoklásában.

"Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiájától kezdve az útszéli keresztig minden erre a napra emlékeztet, éppen ezért szükség lenne ezt a napot munkaszünetté nyilvánítani, ezzel is lehetőséget adni a hívő emberek számára az elmélyülésre, az áhítatra" - fogalmazott a képviselő.

Május 3-án Michl József KDNP-s honatya nyújtott be hasonló tartalmú indítványt, amivel ő a Nagyboldogasszonyt, augusztus 15-ét nyilváníttatná munkaszüneti nappá. Szerinte erre az ünnep Magyarország hagyományaiban és vallási életében betöltött szerepe miatt lenne szükség.