Ki mit kínál a virtuális állásexpón?

számítógép, email, internet, computer, laptop
Vágólapra másolva!
A legtöbb állás műszaki és gazdasági diplomásoknak szól a hétfő reggel kezdődött, öt napon át tartó virtuális állásexpón. Az október 17. és 21. között zajló állásbörzén az álláskeresők ismert és jó nevű vállalatok standjaihoz látogathatnak el, a részvételhez elegendő egy számítógép és internetkapcsolat.
Vágólapra másolva!

Összesen 33 vállalat működtet e-standot, köztük ott van az Audi, a Bosch, a Deloitte, a Mars, az OTP Bank, a Tesco és a ThyssenKrupp Presta. A munkaadók közel ezer üres pozícióra toboroznak munkaerőt, a legtöbb állás műszaki és gazdasági diplomásoknak szól. Az állásbörzéről bővebben itt olvashat.

A kormányrendszerek gyártásával és fejlesztésével foglalkozó ThyssenKrupp Presta Hungary az első, idén tavasszal rendezett hasonló állásexpón talált rá egy vezetői pozíció betöltőjére - számolt be Pohánka Diána, a cég hr-referense. A mostani börzére húsz nyitott pozícióval érkezett a vállalat, és mérnököket, informatikusokat keres.

"Mostanában az egyik legnagyobb szakmai kihívást az élelmiszeripar és a mezőgazdaság területéhez kapcsolódó végzettségű, nyelveket beszélő, lehetőség szerint külföldi szakmai tapasztalattal is rendelkező pályázók megtalálása jelenti" - mondta Jakobsen Petra, az élelmiszer-ipari piacon működő Bonafarm hr-igazgatója.

Az informatikai tanácsadással foglalkozó Neorisnál főként az SAP-szakemberek keresettek. "Az SAP szinte összes modulját támogatjuk budapesti irodánkból, és keresünk külföldi projektekre is konzulenseket SAP-bevezetésekre. Emellett pályakezdők vagy it-helpdeskes tapasztalattal rendelkezők jelentkezését is várjuk első szintű támogatói pozíciókra, amihez angol és még egy idegen nyelv ismerete szükséges" - mondta Fenyvesi Noémi, a Neoris hr-tanácsadója.

A webes szolgáltatásokat fejlesztő Docler Holding közel ötven állásajánlattal lesz jelen az egyhetes állásvadászaton. Többek között programozói, fejlesztői és termékmenedzseri pozíciókra keresik a legrátermettebb jelölteket, de vannak köztük online marketinges és ügyviteli munkakörök is - tájékoztatott Dömötör Balázs, a holding hr-vezetője.

A virtuális állásbörze az Allasexpo.hu oldalon zajlik. Ingyenes regisztráció után lehet körülnézni, állást keresni.