[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
BudapestállásbörzeálláskeresőMBA-programBudapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Karrierrendezvények: MBA- és állásbörze

2005.10.19., 13:35|Utolsó módosítás:2005. 10. 19., 13:44|

A jövő héten két karrierrendezvény is várja az érdeklődőket. Október 24-én hétfőn a világ legjobb üzleti iskoláinak MBA-programjaival ismerkedhetnek meg a vezetői fokozat megszerzésén gondolkodók. Szerdán és csütörtökön pedig az álláskeresők a Műegyetem hagyományos őszi állásbörzéjén tájékozódhatnak a lehetőségekről.

 

Október 24-én hétfőn a világ legjobb üzleti iskolái Budapestre látogatnak, hogy "munka után" azaz 17 és 20 óra között, népszerűsítsék MBA (a Master of Business Administration vezetői fokozatot jelöli) programjaikat, jelentkezőket toborozzanak a jövő évben induló kurzusaikra.
A budapesti Marriott Hotelbe ellátogatók érdeklődhetnek a kurzusok tartalmáról, költségeiről, a felvételi menetéről, a különböző ösztöndíj-lehetőségekről. A World MBA Tour nevet viselő vándorbörzén ezen kívül iskolák előadásai, szemináriumai egészítik ki a programot.
Az ingyenes belépéshez a topmba.com oldalon lehet regisztrálni. Regisztráció hiányában a helyszínen 5 eurós belépőjeggyel lehet megtekinteni a börzét.

 

Állásbörze közel száz vállalattal

 

Két nappal később, október 26-án kezdődik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen őszi, két napos integrált állásbörzéje. A rendezvényen 96 vállalat több mint 3500 ajánlattal lesz jelen. 

 

"A kis- és középvállalatok valamint a multinacionális cégek mellett az állami szféra is képviselteti magát a börzén. Állásajánlatokkal érkezik a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat és a Magyar Államvasutak (MÁV), az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) standját pedig információszerzés céljából kereshetik fel a diákok, álláskeresők" - nyilatkozta Solymos László főszervező.

 

A börzén megtalálható állásajánlatok legtöbbje a gépész- és villamosmérnököknek, a műszaki managereknek valamint az informatikus és a közgazdász végzettségűeknek szól. A cégek egy része szakmai gyakorlati helyet kínál, és lesznek, akik csak a cég bemutatásának, népszerűsítésének céljából érkeznek.

 

A két nap alatt az érdeklődőknek lehetőségük nyílik álláskeresési technikáik fejlesztésére is. A résztvevők próbainterjún próbálhatják ki magukat, elvégeztethetnek IQ-tesztet és grafológiai elemzést, emellett különböző logikai játékok is várják a jelentkezőket.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »