[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
tesztállásbörzepszichológiagrafológiaBudapesti Corvinus EgyetemKözgáz

Állásbörze a Közgázon - hetven cég, háromezer állásajánlat

2005.11.08., 9:23|Utolsó módosítás:2005. 11. 08., 9:27|

Szerdán és csütörtökön  rendezi a Budapesti Corvinus Egyetem - a "Közgáz" - őszi állásbörzéjét a Fővám téri aulában, melyen hetven cég mintegy háromezer állásajánlattal várja az érdeklődőket. A kilátogatók emellett grafológiai, pszichológiai tesztet tölthetnek ki , "CV ambulancián" javíthatnak önéletrajzukon, sőt a női karrierépítésről külön standnál gyűjthetnek információkat.

"A résztvevő cégek főleg pénzügyi, informatikai és műszaki pozíciókat ajánlanak, de a bölcsész diplomával rendelkezők számára is lesznek munkalehetőségek. A vállalatok 60 százaléka az állásajánlatok mellett szakmai gyakorlati helyet is kínál" - tájékoztatott Andrási Mónika, a Karrier Iroda igazgatója.

Pszichológiai, grafológiai teszt, CV Ambulancia

A standot állító cégek skálája igen széles, nemcsak multinacionális vállalatok, hanem kis- és középvállalatok is képviseltetik magukat a rendezvényen. Az érdeklődőknek az állásokra való jelentkezés mellett lehetőségük nyílik pszichológiai és grafológiai tesztet készíttetniük, karrier-tanácsadóktól kérhetnek tippeket a jövőjükre vonatkozólag, az úgynevezett "CV ambulancián" pedig szakértők segítségével javíthatják ki az önéletrajzukban esetlegesen előforduló hibákat.

40 százalékkal több cég és az esélyegyenlőség

"Az idei börze a tavaly őszinél sokkal nagyobb lesz, mintegy 40 százalékkal több cég állít standot. Emellett idén először lesznek úgynevezett szponzorált standok is. Ilyen lesz például a 'Karrier és nő a 21. században' nevezetű is. A standot egy cég finanszírozza, és az állások mellett a rendezők töltik meg szakmai tartalommal. A mostani börze egyik fő témája az egyenlő bánásmód és az esélyegyenlőség lesz, azon belül pedig a hazai női karrierépítés nehézségei. Több standnál is lehet a témában érdeklődni és segítséget kérni" - mondta el a Karrier Iroda igazgatója.

"Business casual" öltözékben érkezzünk 

A megjelenéssel kapcsolatban Andrási Mónika elmondta, a jelenleg is tanulóknak nem szükséges öltönyben, nadrágkosztümben megjelenniük, azoknak viszont már ajánlott a business casual, azaz a nem túl elegáns, de nem is túl lezser irodai öltözék, akik diplomásként keresnek állást. 

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »