[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
keresetbérpénzügyfizetésbértárgyalásállásbörzeKözgáz

Pénzügyi keresetek: évi 17 millió is elérhető

2005.11.09., 10:43|Utolsó módosítás:2005. 11. 09., 10:43|

Pénzügyi területen pályakezdőként bruttó 200 ezer forint körüli összegre számíthatnak a pályakezdők, több éves tapasztalattal, vezető pozícióban azonban ennek a három-, négyszerese is elérhető, pénzügyi igazgatóként akár évi 17 millió is - derül ki különböző fizetési és kompenzációs felmérésekből. Az adatok bértárgyalásra készülőknek illetve a Közgáz mai és holnapi állásbörzéjére látogatóknak is hasznos információkkal szolgálnak.

A pénzügy a legjobban fizető terület a Központi Statisztikai Hivatal és magáncégek felmérései alapján. A legutóbbi statisztika szerint pénzügyi tevékenységgel átlagosan bruttó 342 ezer forintot lehetett keresni, ám amint az magáncégek felmérésből kiderül nagy a szórás, több éves szakmai múlttal, vezetői pozícióban ennél lényegesen többet lehet keresni.

Kontroller, főkönyvelő: 600 ezer felett

Pénzügyi igazgatóként évi 17 millió forint (tizenkét hónapra elosztva havi 1,4 millió), főkönyvelőként 8 millió (660 ezer), kontrollerként pedig évi 7,3 millió (havi 608 ezer) érhető el több éves tapasztalattal. Az átlagos bérösszegek közül kiemelkedik még a vállalati adóügyi szakértőké, őket átlagosan bruttó 463 ezerrel díjazzák havonta.
A treasurerek - a szervezet banki, hitel- és biztosítási tevékenységének irányítói 3,5 milliót (300 ezer) keresnek bruttóban egy év alatt. A pénzügyi posztokon a mozgó bérek, bónuszok éves átlagos mértéke 10-15 százalék a fix bérhez képest. Kivétel ez alól a pénzügyi igazgatói poszt, ahol a 25 százalékot is megközelítheti - ismertette a Hewitt Humán Tanácsadó Kft. 2005-ös kompenzációs adatbázisát a Világgazdaság.

Pályakezdők: 200 ezer körüli kezdőfizetés

A pályakezdőknek ezeknél az összegeknél szerényebb javadalmazással kell beérniük. Balázsy Krisztinától, a Grafton Recruitment fejvadász cég vezető tanácsadójától megtudtuk, könyvelői pozícióban a magabiztos angol nyelvismerettel rendelkező pályakezdők multinacionális vállalatnál átlagosan bruttó 180-220 ezer forintra, és nagyjából nettó 4-10 ezer forint értékű béren kívüli juttatásra, a kontrollerek pedig bruttó 190-230 forint bérre számíthatnak.
Az egyéb pénzügyi pozíciók bérezése között nem tapasztalhatók nagy különbségek, a friss diplomások átlagosan 180-220 ezer forintnyi bruttó bért kapnak.  
A fejvadász tapasztalatát támasztja alá a Watson Wyatt felmérésre, mely szerint könyvviteli munkakörben szakirányú diplomával évi 2,9 millió forintot (egy hónapra lebontva bruttó 240 ezret) kínálnak pályakezdőknek, adminisztratív munkakörre pedig 2,3 millió (havi 190 ezret).

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »