[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
gyedmunkaerőpiackismamadiszkriminációGYES

Kismamák visszatérését támogatja az Equal

2005.12.08., 8:50|Utolsó módosítás:2005. 12. 08., 8:50|

A munkaerőpiaci diszkrimináció megszüntetését célzó Equal program 119 millió forinttal támogatja a GYES-en, GYED-en levő nővérek visszailleszkedését.

A Heim Pál Gyermekkórház 119 millió forintos támogatásban részesült az Európai Unió Equal programjából egy hat budapesti kórházban megvalósuló esélyegyenlőségi modellprogram részeként. Az "Újra eséllyel" című projekt 2005. júliusa és 2007. júliusa közötti időszakban valósul meg - írja a Piac és Profit onlie.

Az EQUAL célja olyan innovatív megközelítések és módszerek kidolgozása és elterjesztése az új tagállamokban, amelyek hozzájárulnak a munkaerőpiachoz kapcsolódó diszkrimináció és egyenlőtlenségek megszüntetéséhez.

A programba öt budapesti kórházzal együttműködve egy képzési program kerül kidolgozásra, háromszáz a Heim Pál Gyermekkórházba, a Jahn Ferenc Kórházba, a Szent István Kórházba, Szent Imre Kórházba, a Szent László Kórházba, valamint a Péterfy Sándor utcai Kórházba szülés után munkába visszatérő ápolónő kap elméleti és gyakorlati képzést, hogy távollétük alatt megkopott, elavult tudásuk felfrissítésre kerüljön. A betegellátásba visszakerülve száz mentor segíti munkájukat, akik egy számukra kidolgozott program alapján készülnek fel a megfelelő foglalkozásra.

Az Heim Pál Gyermekkórház "Újra eséllyel" programjában háromszáz GYES-, GYED-, GYET-ről visszatérni kívánó budapesti és Budapest környéki ápolónőt és szakdolgozót részesít komplex - kommunikációs, számítástechnikai, ápolási szakmai - továbbképzésben, valamint adaptációs gyakorlatban a projekt partnereivel szorosan együttműködve. A projekt része száz vezető ápolónő mentorrá való kiképzése is, akik a képzések lezárultával a munkaerőpiacra visszatérni szándékozó ápolónőknek a kórházi osztályokon három hónapon keresztül napi nyolc órás adaptációs gyakorlatot biztosítanak.

A cél többek közt a visszatérő ápolónők szakmai tudásának frissítése, emellett pedig a projektben résztvevő kórházak szakmai fejlesztése. A projekt segít csökkenteni az ápolónők fluktuációját, mivel érezteti velük, hogy intézményük megbecsüli őket, szakmai továbbképzést biztosít, és elkötelezett a családbarát munkahely programja iránt.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »