[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
számítógépíróasztalalkalmazott

Rendet tartanak az európai alkalmazottak

2005.12.14., 9:25|Utolsó módosítás:2005. 12. 14., 9:19|

Akkurátusan tisztán tartják íróasztalaikat az európai alkalmazottak, derül ki egy friss felmérésből, sőt sokan számítógépüket is naponta letisztítják.

A Select Appointments személyzeti tanácsadó vállalat közel ezer dolgozót kérdezett meg, akiknek a nyolcvanöt százaléka rendet rak minden egyes nap végén, sőt nyolc százalékuk még a számítógépét is letisztogatja minden nap. A napi rutin részét képezi mind többeknek a papírhulladék összegyűjtése és ledarálása, írja a Piac és Profit online.

A sok precíz alkalmazott mellett akadnak, akik nem adnak a tisztaságra a munkahelyen: ötvennyolcan vallották be, hogy az íróasztaluk fiókjában múlt heti szendvicsek is meglapulnak.

Rachel Moss, a Select Appointments vezetője a kutatás kapcsán úgy nyilatkozott, jó hírnek tartják, hogy az emberek többsége odafigyel arra, milyen környezetben dolgozik. A közvetlen környezet tisztán tartása azért is fontos, mert nagyon sokan bonyolítják le az étkezéseket az asztaluknál, ami nem feltétlenül higiénikus megoldás.

A főnök is elmegy az íróasztalunk mellett

Fontos, milyen a munkakörnyezetünk abból a szempontból is, hogy a főnökök nemcsak arcról, hanem asztalról is beazonosítanak minket. A dezorganizált, rendetlen, piszkos környezet gondatlan munkavállalóra vall. Éppen ezért időnként takarítsunk le mindent az íróasztalunkról és a fiókjainkat is ürítsük ki. Lehetőleg saját és nagy űrtartalmú szemetessel rendelkezzünk, amibe az összes hulladéknak minősülő tárgyat kidobjuk időről időre: a használaton kívüli tollakat, ceruzákat, egyebeket is.

Amennyiben van számítógépünk, a noteszek, naptárak, jegyzetfüzetek sokasága válik feleslegessé. Minimalizáljuk a személyes csecsebecsék, fotók számát egyre, kettőre az asztalunkon. A szakértő szerint mindenkinek legalább napi tíz percet kellene fordítania arra, hogy személyes környezetét rendezetté teszi a munkahelyen.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »