[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
foglalkoztatottságállástámogatásÁgnes

107 milliós támogatás láttássérülteknek a munkába álláshoz

2005.12.16., 9:41|Utolsó módosítás:2005. 12. 16., 9:40|

A hazai látássérültek mindössze 14 százalékos foglalkoztatottsága sarkallta a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesületét arra, hogy 36 látássérült számára európai üzleti asszisztensi képzést szervezzen - fogalmazott a Világgazdaságnak Fodor Ágnes, az egyesület elnöke.

A humánerőforrás-fejlesztési operatív program (hefop) 107 millió forintos támogatásával induló oktatási projekt vezetője a lapnak elmondta: a többek között gazdasági és üzleti jogot, idegen nyelvet és számítástechnikát tanuló hallgatók közszolgáltatói, illetve kereskedelmi cégek call-centerében, telefonos ügyfélszolgálatán is megállják majd a helyüket.

Ugyancsak a látássérültek elhelyezkedését, alkalmazását segíti a munkaadók tájékoztatásához készített CD, amely az Új kilátások címet viseli, és a látássérült dolgozók alkalmazásával járó felelősségről, a számszerűsíthető előnyökről és a telemarketinges, az ügyfélszolgálati, valamint a call-centerekben való foglalkoztatásukról nyújt információkat.

Fodor Zsuzsanna, a tájékoztatót kidolgozó Együtt a Munkaerőpiac Fejlesztéséért Alapítvány elnöke azt emelte ki a digitális ismertető tartalmából, hogy egy a számítógép használatát vakok számára is lehetővé tevő speciális szoftver segítségével a látássérültek éppoly hatékonyan képesek ellátni a munkájukat, mint látó társaik. Empatikus készségük, lojalitásuk és az a tény, hogy a telefonos munka vizuális szempontból ingerszegény munkakörnyezete nem készteti őket az első néhány hónap után munkahely-változtatásra, különösen értékes munkaerővé teheti őket - hangsúlyozta.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »