[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
munkanélküliségállásmikrobuszszakmaKomárom-Esztergom megyeMTI

Állást hoz a mikrobusz Komárom-Esztergomban

2005.12.30., 11:03|Utolsó módosítás:2005. 12. 30., 11:07|
A Pigmalion Projekt segítségével Komárom-Esztergom megyében közel 60 tartós munkanélkülit sikerült bejelentett álláshoz juttatni vagy képzésbe irányítani - mondta el a kezdeményezés szakmai vezetője az MTI-nek.

JÁTSSZ ONLINE!

A főutaktól távoleső apró falvakból szinte lehetetlen három műszakos munkába járni, ha az adott cég nem indít a települést is érintő buszjáratot. Az ott élő munkanélkülieket az alacsony iskolai végzettség és az elavult szakképesítés is akadályozza az elhelyezkedésben - mondta el a március óta működő Pigmalion Projekt tapasztalatairól Bokrosné Nagy Margit.

Az Európai Unió 47 millió forintos támogatásával szolgáltatást indítottak Komárom-Esztergom megyében, hogy segítsék a kistelepüléseken élő, tartós munkanélküliek elhelyezkedését. A program különlegessége, hogy információs központtá alakítottak át egy mikrobuszt, amellyel hetente eljutnak azokhoz, akiket a munkaügyi központ már nem támogat.

A bejárási nehézségek miatt a képzéseket is közelebb vitték az érintettekhez, Tatabányán és Esztergomban az általános iskolai végzettség megszerzéshez indítottak tanfolyamokat, és fakitermelő szakmát oktatnak a programban jelenleg résztvevő hatvan embernek.

A Pigmalion Projekt fő koordinátora, az Utcai Szociális Segítők Egyesülete vállalta, hogy 120 embert von be a programba, és közülük legalább hatvannak munkát szereznek, vagy képzést biztosítanak a képzés 18 hónapja alatt.

A program szakmai vezetője elmondta, az országban szinte egyedülálló, hogy a szolgáltató keresi meg azokat az embereket, akik maguktól nem valószínű, hogy igénybe vették volna álláskereséshez az erre létrehozott szervezeteket.

Az elhelyezés után a Pigmalion Projekt résztvevői hat hónapig utógondozást kapnak és segítenek megtartani a munkahelyüket.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »