[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
MiskolcállásbörzeBudapesti Corvinus EgyetemBudapesti Műszaki FőiskolaFehérvár

Állásbörzén jártunk: akiket a munkáltatók keresnek

2006.04.25., 14:53|Utolsó módosítás:2006. 04. 25., 14:53|

Az utóbbi hetekben három nagy állásbörzén is jártunk. A Budapesti Műszaki Főiskola, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Miskoci Egyetem állásfórumain kiállítókat, munkáltatókat, HR-eseket arról kérdeztünk, kiket keresnek és hogyan zajlik a felvétel

Álláskeresők a Budapesti Műszaki Főiskola állásbörzéjén

JÁTSSZ ONLINE!

"Jelenleg 70 mérnököt és ugyanennyi közgazdászt keresünk. Főként teszt-és folyamatmérnökökre, a minőségbiztosítás és a gyártástervezés területén tevékenykedő mérnökökre vadászunk" - mondta a Budapesti Műszaki Főiskola állásbörzéjén Balogh Éva, a Bosch toborzási és kiválasztási referense.

Közgazdász diplomával: logisztika, kontrolling és stratégiai beszerzés

A közgazdasági területeken végzősök számára most főként a logisztika, a kontrolling és a stratégiai beszerzés területei nyitottak a cégnél. A jelentkezőknek alkalmasnak kell lenniük egy átlagosan 4-8 fős csapat tagjaival való együttműködésre.
Balogh Éva azt is elárulta: a telefonos előszűrés után - ahol rövid idő alatt le lehet tesztelni a jelentkező nyelvtudását- csak egy-, maximum kétfordulós interjún kell a jelentkezőknek részt venniük. A cég a megfelelő színvonalon teljesítő jelentkezők többségét alkalmazni tudja.

Vezetőképző program pályakezdőknek

A Budapesti Corvinus Egyetemen találkoztunk a Nestlé képviselőivel. A cégnél jelen pillanatban 13 különböző típusú pozíció vár betöltésre. A cég az állásbörzék profiljába vágóan főként pályakezdők részére kínálja ezeket a gyakornoki álláslehetőségeket. "Az üzemvezetés és a logisztika területére öt gyakornok munkatársat keresünk a cég büki gyárába "-számolt be Fekete Balázs, a vállalat HR-munkatársa. A cégnél vezetőképző program is indul, kifejezetten pályakezdő jelentkezők részére. A leendő vezetőknek alaposan meg kell dolgozniuk a pozícióért. A cég négy fordulós állásinterjú keretében-az önéletrajzok mellett többek közt személyes elbeszélgetéssel és értékelő központtal választja ki a legjobb pályázót.

Könnyen kideríthető a valós nyelvtudás

Az asszisztensi és a gyakornoki pozíciókhoz kötődő interjú ezzel szemben egyszerűbb: itt két fordulóban győződnek meg a jelöltek alkalmasságáról. "A megfelelő nyelvtudás kulcsfontosságú, így az állásinterjún is előkerül. Az élő nyelvtudás néhány idegen nyelvű kérdéssel már kideríthető" - mondja Fekete Balázs. A szakember azt is elárulta: náluk a szorgalmas, precíz, nagy munkabírású emberek az igazi favoritok.      

A gyakornoki pozíciók a banki szférában is nyitottak

A Nemzetközi Bankárképző Központ szintén a Közgázon kutatott ígéretes kezdők után. Fried Zsuzsanna programszervező arról tájékoztatott: gyakornoki és pályakezdő pozíciókra keresnek embereket, lehetőség szerint nyári, esetleg szeptemberi kezdéssel. Elsősorban a banki, pénzügyi, befektetési területen végzős fiatalok jelentkezésére számítanak. A programszervező szerint más pénzügyi területhez kötődő végzettség sem számít hátránynak a jelentkezéskor.
A magas szintű angoltudás itt is alapfeltétel. A programszervező elmondása szerint náluk az önálló gondolkodású, ugyanakkor tanítható és a munkájuk iránt érdeklődő, motivált fiatalok azok, akik megtalálhatják a számításukat. A cég jelenleg oktatási és tanácsadói projektekbe szeretné bevonni a fiatalokat. Általában egy, fordulós interjúk során választják ki az ideális jelöltet.

Szoftverfejlesztés Borsodban: bruttó 250 ezer indításként

A Miskolci Állásbörzén Pecsenye Roland, a helyi központú Ind szoftverfejlesztő vállalkozás ügyvezető igazgatója elmondta, informatikusokat - elsősorban Java és php fejlesztőket keresnek. "Fiatal csapat a miénk, körülbelül 26 éves átlagéletkorral. A jelentkezőknél a szaktudás mellett fontos szempont az ambíció, az elkötelezettség, a csapatban dolgozás képessége. Kezdő fizetésként bruttó 250 ezer forintot ajánlunk.
Szeretjük, ha a pályázók beszélnek egy idegen nyelvet, de a kiválasztásnál nem ez az elsődleges szempont. A munkatársaknak egyébként folyamatos nyelvi képzést biztosítunk " tette hozzá az ügyvezető.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »