[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
pedagógustanárokreprezentatív felmérésPedagógusok Demokratikus Szakszervezete

Nem fogadják el az óraszám-növelést a pedagógusok

2006.06.29., 9:09|Utolsó módosítás:2006. 06. 29., 9:09|

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete mindaddig nem hajlandó tárgyalni az óraszám-emelésről, amíg nem születik reprezentatív felmérés a tanárok valós munkaterheléséről.

JÁTSSZ ONLINE!

Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, úgy nyilatkozott: az érdekképviselet mindent megtesz annak érdekében, hogy a jogszabály ne léphessen életbe. A szervezet elnöke úgy tájékoztatott: a kormány tervei szerint 2007. szeptember elsejével nő a pedagógusok kötelező óraszáma - tudósított az Inforádió. 

Szeptembertől már nőhet az óraszám

Ám a közoktatási törvény módosítása azt a kitételt is tartalmazza, mely szerint a munkáltató akár idén szeptembertől is elrendelhet a kötelező óraszámon felüli heti négy órányi pluszfoglalkozást. A PDSZ elnöke azt is sérelmezi: a tanárok a pluszban beiktatott foglalkozások után nem részesülnének semmiféle juttatásban, miközben a plusz órák legalább fele osztálytanítás lenne. Ezt Kerpen Gábor nonszensznek tartja.
 
Nem tárgyalnak, amíg nincs felmérés a pedagógus-terheléséről

Kerpen Gábor hozzátette: amíg nem készül reprezentatív felmérés a pedagógusok valós munkaterheléséről, tárgyalni sem hajlandók az óraszám-emelés tervezetéről. A PDSZ mindent megtesz a jövőben, hogy ez a jogszabály ne lépjen érvénybe. Ha a kormány nyáron végigvinné, még ősszel visszavonatnánk - hangsúlyozta a szervezet elnöke. A PDSZ elnöke elmondta azt is: reméli, hogy a négy szakszervezet együtt lép fel a törvénymódosítás ellen, minden alkalmas eszközt felhasználva az érdekérvényesítésre.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »