[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
munkahelyStart PluszjárulékkedvezményOrszágos Érdekegyeztető Tanács

Jövő csúszott programok a foglalkoztatás fellendítéséért

2006.09.28., 8:30|Utolsó módosítás:2006. 09. 28., 8:30|

A jövő év júliusában indul el a kormány őszre beígért Start Plusz és Start Extra programja. A foglalkoztatást járulékkedvezményekkel támogató két program tervezetét pénteken tárgyalja az Országos Érdekegyeztető Tanács. A program 2007-ben akár 64 ezer új munkahelyet teremthet.

JÁTSSZ ONLINE!

A Világgazdaság értesülései szerint az eredetileg idén őszre tervezett program 2007 júliusában veszi kezdetét. A foglalkoztatást járulékkedvezményekkel támogató két csomag közül a Plusz kedvezményeit azok a vállalkozások vehetik igénybe, amelyek gyesről, gyedről visszatérőket, a tartós - egy évnél is régebb óta - munkanélkülieket támogatja.

Kedvezménnyel csökkentett közterhet fizetne a munkáltató

A cégeknek csak a kedvezménnyel csökkentett közteher összegét kell havonta leróniuk. Ennek megfelelően az első évben a vállalat a havi bruttó kereset 15, míg a második évben 25 százalékát fizeti be járulékként. A Start Extra programban az 50 év feletti, tartósan munkanélküli személyek alkalmazása esetén az foglakoztatás első évében nem terheli járulékfizetési kötelezettség a munkáltatót. A foglakoztatás második évében pedig a bruttó bér 15 százalékát fizeti ki járulékként. A gyedről, gyesről visszatérők elhelyezkedését segítő Start Plusz járulékterhei a pályakezdők elhelyezkedését segítő Start programnak megfelelően alakulnak majd. 

Start program: 61 milliárdos járulékbevétel az államkasszának

A lap értesülései szerint 2007-ben a Start, a Start Extra és a Start Plusz program összköltsége 14,9 milliárd, míg 2008-ban második évben megközelítőleg 20 milliárd forint lesz. A munkaügyi tárca az új Start programok hatására 2007-ben 64 ezer, 2008-ban 96 ezer fős foglalkoztatás bővüléssel számol. Ez a két év alatt járulékbevételként 61,5 milliárd forintot jelentene az államkasszának.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »