[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
állásbörzekompetenciaKPMGBudapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Újszerű kompetenciákra tanítják a vezetőket

2006.10.12., 13:05|Utolsó módosítás:2006. 10. 12., 13:04|

Összesen több mint ötezren vettek részt a KPMG tanácsadó cég és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) közös üzleti iskolájának képzésein a megalakulás óta eltelt öt évben. Az árbevétel az elmúlt tanévben 200 millió forint volt. A vezetőknek a jövőben újszerű kompetenciákat is tanítani kell - ilyen például a befolyásolás pozíció nélkül vagy az együttműködés - hangzott el a KPMG-BME Akadémia évnyitó rendezvényén.

JÁTSSZ ONLINE!

"Egyre nagyobb az igény - mind vállalati, mind közigazgatási megrendelőinktől - hogy a menedzsereknek komplex és hosszabb távú képzési programokat állítsunk össze. A pénzügyi, számviteli témák mellett leginkább a tudásmenedzsment, az értékesítésfejlesztés, a projektmenedzsment és a kommunikáció területeken nőtt az érdeklődés az átfogó kurzusok iránt."- mondta Dr. Tomka János, a KPMG-BME Akadémia társelnöke az üzleti iskola megalapításának ötödik évfordulóján.

Újszerű technikák a tudásmenedzsmentben

A jövő kihívásairól a társelnök az állandó megújulás képességét emelte ki. "Egyszerre kell megfelelnünk a tudást stratégiai eszköznek, hosszú távú befektetésnek tekintő elvárásoknak, valamint azoknak, melyek a tudást taktikai eszköznek tekintik, és azonnal hasznosítható erőforrásként kívánják használni."
Tomka szerint ennek megfelelően, a jövőbeni menedzsmentképzés egyik legfőbb vezérelve, hogy a bevált technikákon (motiválás, tárgyalástechnika, prezentációs képességek) túl egészen újszerű kompetenciákat is tanítani kell - ilyen például a befolyásolás pozíció nélkül vagy az együttműködés.
"A jövőben éppen az jelenthet versenyelőnyt, ha a versenyre kondicionáltak képesek az együttműködésre, és képesek tanulni a legkiválóbb versenytársaktól" - mondta előadásában Tomka János.

Üzleti klub indult

A társelnök az elmúlt év eredményei között említette, hogy "Harvard Fórum a KPMG-BME Akadémián" néven üzleti klub indult, amelynek keretében negyedévente a Harvard Businessmanager című szaklap egy-egy aktuális tanulmányát vitatják meg a résztvevők.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »