[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
Magyarországlegjobb munkahelyközépvállalatMicrosoft MagyarországMapei

A legjobb munkahelyek: eredményt hirdettek

2006.10.26., 14:23|Utolsó módosítás:2006. 10. 26., 14:23|

Nagyvállalat kategóriában a Pannonpower Társaságcsoport, a kis -és középvállalatok közül a Mapei Kft. és Microsoft Magyarország Kft. megosztva kapta a HVG-Hewitt Legjobb Munkahely felmérés idei díjait.

JÁTSSZ ONLINE!

Az idén hatodik alkalommal megrendezett felmérés során 123 magyar vállalat csaknem 24 ezer dolgozóját kérdezték. A nagyvállalati kategóriában a Pannonpower Társaságcsoport, a GlaxoSmithKline Pharma, a Masterfoods Magyarország, a Novartis Hungária Kft és az M-Real Petőfi Nyomda Kft tevékenységét ismerték el a Legjobb Munkahely díjjal.

Stresszmentes munkakörnyezet, tehetséggondozás, szakmai fejlesztés

A kis-és középvállalatok kategóriájában a mezőgazdaság területén működő Syngenta Kft.-t, az informatikával foglalkozó Cisco Systems Magyarország Kft.-t, és az energiaszektorban tevékenykedő Sinergy Energiaszolgáltató Beruházó és Tanácsadó Kft.-t is díjazták. Az első díjat a MAPEI Kft. és a Microsoft Magyarország Kft. Megosztva kapta. A díjazott cégek a dolgozói vélemények figyelembevétele, a stresszmentes munkakörnyezet biztosítása, a tehetséges fiatal munkavállalók támogatása és a dolgozók továbbképzési lehetőségeinek biztosítása miatt kerültek a legjobb munkahelyek közé.  

A hazai munkavállalók elégedetlenek fizetésükkel

A kutatásban vizsgálták a munkavállalók anyagi és emberi megbecsülésének kérdését is. "A hazai munkavállalók 35 százaléka azt sérelmezi: a jobb teljesítmény nem tükröződik a fizetésben, míg a megkérdezettek akár 61 százalékos fizetésemelést sem tartanának irreálisnak. A felmérésben szereplő felső vezetők mindössze 70 százaléka volt elégedett keresetével. Átlagosan a munkavállalók 38 százaléka érezte úgy, a munkáltató értékesnek tartja őket, míg a legjobbaknál dolgozók 68 százaléka gondolkodott így" ismertette a kutatás tanulságait Veres Rita, a kutatást végző Hewitt humán tanácsadó cég munkatársa.  

Takács Gabriella

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »