[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
bérfizetésáruházkülönbségVilággazdaság

Áruházvezetői fizetések: átlag évi 10 millió forint

2006.11.23., 9:00|Utolsó módosítás:2006. 11. 23., 9:01|

Évente megközelítőleg 10 millió forintot keresnek a kiskereskedelmi áruházak igazgatói. A vezetők fizetésének nagyságában régiónként 2-3 százalékos különbség is lehet írja a Világgazdaság.

JÁTSSZ ONLINE!

A fizetés az áruház méretétől is függhet: 5 ezer négyzetméter alatt havi félmilliós, 12 ezer felett akár havi egymilliós alapfizetéssel is számolhatnak-áll a Hewitt Humán Tanácsadó Kft. 2006-os kompenzációs adatbázisában. A hentesek és pékek többet keresnek, mint az eladók, a kereskedelemben jövőre 5-6 százalékos bérnövekedés várható.

Részlegvezetők: évi 5 millió

Országos szinten is vannak különbségek a kereskedelmi egységek vezetőinek bérezésében. Az élelmiszerrészlegek vezetői évi bruttó 4,5, míg a műszaki, barkács vagy ruházati osztályok vezetői bruttó 5 milliót vihetnek haza. A részleg-, pénztár- és raktárvezetők bérezésében is nagyok az eltérések a különbségek: csak a nyugat-magyarországi és a fővárosi bérek között átlagosan egymillió forint az éves differencia. A vezetők az alapbéren túli mozgó bérrel is számolhatnak: ez többnyire a profit függvénye.

6 százalékos fizetésemelés jövőre

Bár az árufeltöltők és a pénztárosok jövedelme nem nőtt számottevően a tavalyihoz képest, a kiskereskedelmi szektorban már érezhető a bérnövekedés: a hiányszakmában dolgozók - például az eladók - fizetése 2005-höz képest 12 százalékkal nőtt. A hentesek és a pékek előnyösebb anyagi helyzetben vannak, mint az eladók: az előbbiek fizetése éves szinten 200 ezer forinttal is magasabb lehet. A kiskereskedelemben dolgozók többsége azonban jogosult a forgalmazott termékek, szolgáltatások kedvezményes megvásárlására. A Hewitt előrejelzése alapján a kereskedelmi szektorban 2007-ben 6 százalékos fizetésemeléssel lehet számolni.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »