[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
René ObermannmunkatársdolgozóstílusDeutsche Telekom

E-mailben bírálta egy munkatárs a cégvezért

2007.03.22., 16:17|Utolsó módosítás:2007. 03. 22., 16:17|

Meglepő és szokatlan módját választotta a vállalati stratégia elleni tiltakozásnak a Deutsche Telekom egyik "mezei" dolgozója. E-mailt küldött René Obermann-nak a társaság vezetőjének, amelyben élesen bírálta elképzeléseit és arrogáns stílusát. Az e-mail eljutott más kollégákhoz, óriási visszhangja lett. Végül Obermann-nak reagálnia kellett.

JÁTSSZ ONLINE!

"Ön megérkezik, átalakít mindent, mindezt arrogánsan, önimádó módon teszi. Nem hallgat a figyelmeztetésre, hogy ezzel a minőség romlik, és nem tartható a megbízhatóság... Ha pedig mi, akik eddig jól és motiváltan dolgoztunk, azt halljuk öntől, hogy rosszak vagyunk, drágák, lélek nélkül, lustán és alacsony hatékonysággal dolgozunk, akkor a szemtelenség érzése átcsap elképesztő dühbe" - áll az e-mailben. A munkatárs jelzi, szereti a céget, élete fontos pontját jelenti, ezért is ír ilyen érzelmekkel.

A tiltakozó e-mail háttere, hogy a német telekommunikációs óriás költségcsökkentésre hivatkozva 50 ezer munkatársát egy szolgáltató cégnek szervezné ki, és onnan alkalmazná őket a cég számára kedvezőbb feltételekkel. A dolgozóknak heti 34 óráról 38-ra nőne a heti munkaideje és ráadásul kevesebbet is keresnének.

Elviseli a kritikát, a stílusát nem

René Obermann szerdán délután válaszolt az e-mail írójának, a berlini T Com egyik dolgozójának. A választ minden Deutsche Telekom munkatárs megkapta. A vezető jelzi, elviseli a kritikát, ám annak stílusával nem ért egyet. A lépéseket a piaci viszonyokkal magyarázza. Szeretné, ha a jövőbeli viták a cég jövőjéről belül és ne a nyilvánosság előtt történjenek.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »