[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
állásbörzeMiskolci Egyetem

Szerdán állásbörze lesz a Miskolci Egyetemen

2007.04.10., 14:42|Utolsó módosítás:2007. 04. 10., 14:42|

Április 11-én szerdán kerül megrendezésre a Miskolci Egyetemi Állásbörze. A rendezvényen való részvétel a frissdiplomásoknak, az alsóbb éveseknek és a tapasztalt szakembereknek egyaránt ajánlott.

JÁTSSZ ONLINE!

A Miskolci Egyetemi Állásbörzén idén több mint 80 kiállító vesz részt. Közülük 71-en érkeznek konkrét ajánlatokkal, 7 szervezet (köztük a CCUSA és az IAESTE), külföldi ösztöndíjakat és munkalehetőséget kínál. A börzén multinacionális vállalatok, személyzeti tanácsadó irodák, kisebb cégek egyaránt képviseltetik magukat. 
 
Mint megtudtuk, a kiállítók nemcsak a frissdiplomásokat várják a rendezvényre. "A tapasztalt szakemberek is munkára találhatnak a börzén, az alsóbb évesek pedig gyakorlati helyre lelhetnek" - mondta el Herpai Gábor szervező.

Mérnökök, logisztikusok, pénzügyesek kerestetnek
 
A cégek főleg műszaki, minőségfejlesztési, logisztikai, termelés, pénzügyi, számviteli, illetve kontrolling területre keresnek munkaerőt. Kiemelkedő azoknak a cégeknek a száma is, amelyek értékesítési illetve kereskedelmi területen kínálnak különféle pozíciókat. "A legtöbb ajánlat mérnököknek, közgazdászoknak, és informatikusoknak szól. Ugyanakkor nem csak nekik érdemes kilátogatniuk. A vállalatok közül sokan ugyanis nem határozták meg pontosan, milyen diplomával rendelkezőket látnának szívesen üres pozícióikban. Így mindenkinek érdemes tájékozódni" - tette hozzá Herpai Gábor. 

A cégek elvárásai

A szervező elmondta, az idei börzén résztvevő cégek a felhasználói szintű számítástechnikai ismereteket, illetve a szakmai tárgyak alapos ismeretét és a diploma meglétét tartják fontosnak. Több cég elvárásai között szerepel a mobilitás, illetve a szakmai tapasztalat (2-3 év). A legszükségesebb képességek, készségek között még mindig a csapatmunka, az önállóság ill. a kiváló kommunikációs készség, a kreativitás és rugalmasság szerepelnek. A nyelvtudás minden cégnél elengedhetetlen, ezek közül is az angol nyelv a leginkább preferált, de a német és olasz illetve a francia nyelvtudást is említették.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »