Segítség 45 év felettieknek

Vágólapra másolva!
Száz új klub megnyitását tervezi a Szenior Foglalkoztatási Szövetség, amely a 45 év felettiek álláshoz jutattását tűzte ki célul. A klubokban a munkaadók és a munkavállalók közvetlenül léphetnek majd kapcsolatba, vagyis közvetítők nélkül találhatnak munkát azok, akik valóban dolgozni akarnak - derül ki az MTI cikkéből.
Vágólapra másolva!

A januárban alakított szövetségbe bárki beléphet, aki 45 évesnél idősebb, és munkát akar vállalni. A tagság független attól, hogy valaki munkavállaló, munkanélküli, vagy éppen dolgozni akaró nyugdíjas. A szövetség keretein belül a tagok állást kereshetnek, emellett felfrissíthetik tudásukat a munkaerő-piaci igényekhez mérten. Az egyéni tagdíj ezer forint évente, belépni a honlapon (www.szeniorfoglalkoztatas.hu) található nyilatkozat elküldésével lehet.

A szövetséget egyébként a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal látja el információkkal. A hivatal biztosítja számára az országos prognózisban és a negyedéves munkaerő-piaci prognózisban összefoglalt munkaerő-piaci információkat, az integrált informatikai rendszer bevezetése után pedig tájékoztatást ad a hiányszakmákról, és támogatja a szövetség képzési- továbbképzési programjait.