Folytatódik a Lépj egyet előre program

Vágólapra másolva!
A munkavállalók képzettségi szintjét növelő Lépj egyet előre program második ütemére a jelentkezéseket 2008. december 31-ig fogadják. A tervek szerint a 10,66 milliárd forintos támogatási keretből 2009. június 31-ig legalább 22 ezer felnőtt személy ingyenes képzése oldható meg - tudósít  az MTI.
Vágólapra másolva!

Többek között erről is szó volt a Lépj egyet előre program első ütemét értékelő, a most induló második ütem feladataival foglalkozó keddi regionális budapesti szakmai konferencián. A második ütem célja hasonló az elsőhöz, vagyis az, hogy az alacsony iskolai végzettségű, illetve szakképzetlen felnőttek jussanak hozzá a szakképesítéshez szükséges alapfokú végzettséghez, valamint az elhelyezkedést elősegítő szakmához. A képzésért nem kell fizetni, sőt még a minimálbért jelentő ösztöndíjjal is segítik a képzésben résztvevőket. Ezt a támogatást a legfeljebb alapfokú végzettségűek minden 150 órányi tanfolyami idő után vehetik igénybe. Az alapfokúnál magasabb végzettségűek sikeres vizsga esetén egyszer kapják meg a juttatást. A képzések időtartama 150 és 1.000 óra között változik.

A diplomásokra nem vonatkozik

Elavult szakmával rendelkezők képzése is támogatható, felsőfokú végzettségűek viszont nem tartoznakl a célcsoportba. A Lépj egyet előre program 2006 februárjában indított és az idén záruló első szakaszában több mint 15 ezer személy juthat szakképesítéshez.