Átadták az ezredik Start Plusz kártyát

Vágólapra másolva!
Csepeli munkahelyén köszöntötte Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter és Szikora János, az APEH elnöke az ezredik Start Plusz kártyát kiváltó Koor Bernadettet. A munkáltatóknak járulékkedvezményt nyújtó Start Plusz és Start Extra program idén júliustól indult.
Vágólapra másolva!

Koor Bernadett, az ezredik Start Plusz-os munkavállaló gazdasági adminisztrátorként dolgozik a Wernervill Kft.-nél. A gyesről visszatért kétgyermekes édesanya az elektromos tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozó cégnél kapott állást, ahol a munkáltató igénybe vette utána a Start Plusz program kínálta járulékkedvezményt.

Az eredetileg a pályakezdők kedvezményes foglalkoztatására kitalált Start-program idén júliusban bővült a Start Plusz és Start Extra kártyákkal. A Start Plusz kártya a gyed és a gyes megszűnését követő egy éven belül dolgozni szándékozók és a gyermek egy éves kora után, gyes mellett munkát vállalók foglalkoztatóinak kínál járulékkedvezményt. A foglalkoztatás első évében 15, míg a második évben 25 százalék közterhet fizet a munkaadó és mentesül a tételes egészségügyi hozzájárulás fizetésétől. Az 50 év felettiek és a tartós munkanélküliek számára kidolgozott Start Extra program ennél is kedvezőbb-ebben az esetben a munkaadónak a foglalkoztatás első évében egyáltalán nem kell közterhet fizetni, míg a második évben 15 százalékot. A kedvezmény középfokú végzettségűeknél a minimálbér összegéig, diplomásoknál a minimálbér kétszereséig vehető igénybe.

Szeptember közepéig 1927 darabot igényeltek a Start Plusz, és 1205 darabot a Start Extra kártyákból.