[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
Lamperth MónikaSzikora JánosCsepeladómunkahelymunkaügyStart Extrateszt munkajogAPEH

Átadták az ezredik Start Plusz kártyát

2007.09.25., 12:45|Utolsó módosítás:2007. 09. 25., 12:45|

Csepeli munkahelyén köszöntötte Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter és Szikora János, az APEH elnöke az ezredik Start Plusz kártyát kiváltó Koor Bernadettet. A munkáltatóknak járulékkedvezményt nyújtó Start Plusz és Start Extra program idén júliustól indult.

JÁTSSZ ONLINE!

Koor Bernadett, az ezredik Start Plusz-os munkavállaló gazdasági adminisztrátorként dolgozik a Wernervill Kft.-nél. A gyesről visszatért kétgyermekes édesanya az elektromos tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozó cégnél kapott állást, ahol a munkáltató igénybe vette utána a Start Plusz program kínálta járulékkedvezményt.

Az eredetileg a pályakezdők kedvezményes foglalkoztatására kitalált Start-program  idén júliusban bővült a Start Plusz és Start Extra kártyákkal. A Start Plusz kártya a gyed és a gyes megszűnését követő egy éven belül dolgozni szándékozók és a gyermek egy éves kora után, gyes mellett munkát vállalók foglalkoztatóinak kínál járulékkedvezményt. A foglalkoztatás első évében 15, míg a második évben 25 százalék közterhet fizet a munkaadó és mentesül a tételes egészségügyi hozzájárulás fizetésétől. Az 50 év felettiek és a tartós munkanélküliek számára kidolgozott Start Extra program ennél is kedvezőbb-ebben az esetben a munkaadónak a foglalkoztatás első évében egyáltalán nem kell közterhet fizetni, míg a második évben 15 százalékot. A kedvezmény középfokú végzettségűeknél a minimálbér összegéig, diplomásoknál a minimálbér kétszereséig vehető igénybe.

Szeptember közepéig 1927 darabot igényeltek a Start Plusz, és 1205 darabot a Start Extra kártyákból.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »