[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
BudapestMiskolcEurópastatisztikai hivatalmunkalehetőségprágaiEurópai UnióEurostat

Kevés budapesti elégedett az álláskínálattal

2007.10.08., 9:17|Utolsó módosítás:2007. 10. 08., 9:16|

A helyi munkalehetőségekkel a prágaiak, a koppenhágaiak és a dubliniak a legelégedettebbek Európában. Budapesten a megkérdezettek csupán 24, míg Miskolcon 11 százaléka szerint jók az elhelyezkedési lehetőségek - derül ki az Eurostat, az EU statisztikai hivatalának adataiból.

JÁTSSZ ONLINE!

A 2006-ban készült felmérés az Európai Unió 27 tagországának, valamint Horvátországnak és Törökországnak összesen 75 városát veti össze abból a szempontból, hogy a lakosok miként vélekednek a munkalehetőségekről és a lakhatásról.

A cseh fővárosban 75, a dán fővárosban 74, az ír fővárosban pedig 70 százalék nyilatkozott pozitívan a munkalehetőségekről. E tekintetben a kelet-németországi Odera-Frankfurtban, valamint a dél-olaszországi Palermóban és Nápolyban elégedetlenek a legtöbben: csak 3 százalék szerint jók a munkalehetőségek.

A lakásviszonyokat a németországi Lipcsében 78, a dániai Aalborgban 71, a portugáliai Bragában pedig 68 százalék ítéli jónak. A skála másik végén a párizsiak mindössze 3, a luxembourgiak 5 és a dubliniak 6 százaléka vélekedett úgy, hogy jó lakáshoz lehet jutni ésszerű áron.

Miskolcon rosssznak ítélik az álláslehetőséget

Figyelemre méltó, hogy a válaszadók szerint a jó munkalehetőségekkel kecsegtető helyeken általában nehéz jó lakáshoz jutni, és fordítva. Van azonban néhány város, amely mindkét tekintetben jó értékelést kapott. Ilyen a dániai Aalborg (62 százalékos munkahely-elégedettségi mutatóval), a brit Manchester, Newcastle és Glasgow, valamint a finnországi Oulu.

A magyar városok közül Budapestre és Miskolcra terjedt ki a felmérés. A magyar fővárosban 24, Miskolcon 11 százalék találta jónak a munkalehetőségeket, míg a lakhatás tekintetében az elégedettségi mutató Budapesten 26, Miskolcon 43 százalékos.

(MTI)

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »