Száz tűzoltói állás betöltetlen Budapesten

Vágólapra másolva!
Tűzoltókat toboroz a fővárosi parancsnokság készenléti területre. Jelenleg száz fős létszámhiánnyal küzdenek. A lánglovagoknak készülőknek nincs könnyű dolga: a követelmények szigorúak, miközben egy most 5-6 éve szolgálatot teljesítő tűzoltó mindössze nettó 104 ezer forintot keres.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság száz fős létszámhiánnyal küzd, miközben év végéig újabb ötven-hatvan tűzoltó vonul nyugállományba a nyugdíjszabályok bizonytalansága miatt - mondta az InfoRádiónak a szervezet humánpolitikai főosztályának vezetője, Molnár Zsuzsanna. A főosztályvezető hozzátette, a kezdő tűzoltók bruttó 135-145 ezer forintot kapnak munkájukért.

Felvételi követelmények

Az üres állásokra 18 és 35 év közötti, büntetlen előéletű fiatalok jelentkezését várják, akik legalább műszaki jellegű szakmunkás végzettséggel rendelkeznek. Az érettségizetteket és a C-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezőket előnyben részesítik.
A felvételi eljárás során a jelentkezőknek szigorú egészségügyi, pszichológiai és munkaköri alkalmassági vizsgálaton, valamint egy fizikai felmérésen kell átesniük.

Vesztett népszerűségéből a szakma

A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokságon egyébként régóta nem sikerült megoldani a létszámhiányt. Júniusban a szükségesnél nyolcvannal kevesebben dolgoztak beosztott tűzoltóként, miközben korábban a tízszeres túljelentkezés is teljesen általánosnak számított. Molnár az érdeklődés visszaesését az alacsony bérekkel magyarázza: egy öt-hat éve szolgálatot teljesítő vonulós tűzoltó nettó 104 ezer forintot keres.

A felvételi tájékoztató október 9-én 9 órakor, illetve október 24-én 9 órakor lesz.