Internetről tanulható a munkatársfelvétel

Vágólapra másolva!
Egy több évtizedes tapasztalattal rendelkező fejvadász úgy döntött, megosztja tapasztalatait a kis- és középvállalkozások képviselőivel, és honlapján tette közzé azokat a praktikákat, amelyek segítségével egy cégvezető megtanulhatja a munkaerőkiválasztást - számol be a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Pongor-Juhász Attila internetes honlapján található útmutatója a munkatársfelvétel előtt átgondolandó alapkérdésekkel kezdődik: Milyen teljesítményt várunk el az új munkatárstól? Mennyi fizetést akarunk adni? Hogyan kívánjuk foglalkoztatni? Miből áll a munkája? Hogyan töltse el egy munkanapját, hetét, hogy profitot termeljen vagy költségeket csökkentsen? Munkatevékenységének milyen eredményeivel leszek elégedett három hónap, fél év, egy év elteltével?

Trükk: három interjú három helyen

A gyakorlott toborzó az állás betöltéséhez szükséges kritériumlista elkészítésébe, illetve az álláshirdetések és az előszűrés praktikáiba is beavatja az olvasót, emellett az interjúztatásban is segítséget nyújt. Elárulja például a személyes interjúk 3x3-as alapszabályát, ami a következő: három jelöltet hívjunk be interjúra három egymást követő alkalommal három különböző helyszínre. Ha ugyanis kevésbé vagyunk kiszámíthatók, a jelöltet rászorítjuk arra, hogy önmagát adja - számol be a lap.