Jelentősen csökkenthető a heti munkaidő

Vágólapra másolva!
Négyórás munkahetet vizionál egy amerikai életmód-tanácsadó kötetében. A merész ötlettel előálló szerző a napi kommunikáció megnyirbálásától várja a munkahét drasztikus lerövidítését. A "4-hour Work week" könyv máris előkelő helyen szerepel a New York Times és a Wall Street Journal üzleti bestseller listáján. Az időmenedzsment érdekli a heti 43 órát dolgozó amerikaiakat.
Vágólapra másolva!

A szerző, Timothy Ferris úgy látja, a munkanapok csaknem 80 százaléka megy veszendőbe a temérdek e-maillel, felesleges megbeszéléssel. Ezért azt tanácsolja az időzavarral küszködőknek és a négyórás munkahétről ábrándozóknak: korlátozzák minimálisra a telefonbeszélgetések számát és naponta csak egyszer foglalkozzanak az e-mailek megválaszolásával. További tanácsa: ne végezzenek párhuzamosan túl sok feladatot és tudni kell nemet is mondani.

A virtuális titkárságot azért nem hagyná ki

A szerző a vezetők helyében kihelyezett virtuális titkárságoknak osztaná ki online az elvégzendő feladatokat. Szerinte ezek után nincs más hátra, mint magunk mögött hagyni az irodát és elkezdeni élvezni a hirtelen nyakunkba szakadt szabadidőt. Az elképzelések jól hangzanak. A kérdés már csak az, hogy a napi gyakorlatban mindez hogyan valósítható meg.