Van pénz a köztisztviselők jutalmazására

Vágólapra másolva!
A vezető fontos feladata, hogy megtanuljon differenciálni a beosztotti teljesítmények értékelésében és a köztisztviselők legfeljebb 10 százaléka kerüljön a legfelső kategóriába - mondta el az Inforádiónak Szetey Gábor a kormányzati személyügyekért felelős államtitkár. Hozzátette, a jó teljesítmények elismerésére van anyagi keret.
Vágólapra másolva!

A teljesítményértékelési rendszer lényege, hogy a munkáltató a jó munkát elismerve, nagyobb teljesítményre sarkallja a köztisztviselőt. A kötelező eloszlás elve szerint a legfelső kategóriába a dolgozók 10 százaléka, a másodikba a 20-30 százaléka, a harmadik kategóriába az 50 százaléka, a legalsó kategóriába pedig a köztisztviselők 10 százaléka kerülhet.

Korábban mindenki a legjobb értékelést kapta

A vezetőnek szembesülni kell azzal a felelősséggel és kötelességgel, hogy visszajelzést ad beosztottjai munkájáról, és nem keres külső okot, valamint nem hárítja másra a felelősséget - mondta Szetey Gábor. Elvben eddig is volt formális teljesítményértékelés, de nem volt összekötve a javadalmazással, ezért mindenki a legmagasabb értékelést kapta - hangsúlyozta az államtitkár.

Az InfoRádió korábban arról számolt be, nem a valós teljesítményük alapján értékeltek köztisztviselőket egyes minisztériumok, mert állítólag nem volt meg a pénz a javadalmazásra. Szetey megjegyezte, van pénz a jó teljesítmények anyagi elismerésére.