Feketemunkások az M7 zalai építkezésén

Vágólapra másolva!
Az M7-es autópálya zalai építkezésén végzett ellenőrzésen 14 munkáltatóból 12 szabálytalanul foglalkoztatta alkalmazottait - tájékoztatta az MTI-t az átfogó ellenőrzésen részt vevő Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A beruházó közölte, haladéktalanul intézkedett a szabálytalan munkáltatói magatartás ellen.
Vágólapra másolva!

A hatóságok 48 munkavállalót ellenőriztek, közülük 23 embert munkaszerződés vagy bejelentés nélkül foglalkoztattak. Az ellenőrzött 14 cégből 12-nél történt szabálytalan foglalkoztatás. Az építkezéseken összesen 14 külföldivel szemben intézkedtek a rendőrök, az ellenőrzöttek közül egy román állampolgárt előállítottak, mert a személyazonosságát nem tudta hitelt érdemlően igazolni.

Azonnal szerződést kell bontani a cégekkel

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a NIF Zrt. az elmúlt évben partneri szerződést kötött az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőséggel, amely szerint együttműködnek annak érdekében, hogy a sztrádaépítéseknél megszűnjön a feketemunkások alkalmazása.

A zalai ellenőrzés eredményének hallatán a NIF Zrt. elnök-vezérigazgatója haladéktalanul felszólította az M7 autópálya épülő szakaszán, a kivitelezést végző konzorciumot, hogy szabálytalanul munkáltató alvállalkozóival azonnal bontson szerződést. Egyúttal levélben fordult az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Felügyelőséghez, amelyben azt kéri: adja meg a szabálytalanságot elkövető vállalkozások nevét, hogy a beruházó maga is ellenőrizni tudja, hogy a szerződésbontások megtörténtek-e.