Másfél hónap alatt állást találnak a műegyetemisták

Vágólapra másolva!
Könnyű az elhelyezkedés a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem végzőseinek, a pályakezdők ugyanis másfél hónapon belül állásra találhatnak - derül ki az egyetem Diákközpontjának utánkövető elemzéséből.
Vágólapra másolva!

A felmérés szerint egyre csökken a pályakezdők álláskeresési ideje. Míg korábban a műegyetemisták átlagosan 2,4 hónap alatt találtak munkát, addig a 2005-ben végzetteknek ehhez már 1,6 hónap is elegendő volt. A mérnöki végzettségűek közül nehezebben a vegyészmérnökök, és biomérnökök helyezkednek el. A válaszadók 90,5 százalékának sikerült stabil munkát találnia munkaviszony, megbízási szerződés vagy önálló vállalkozás révén, és csupán 1,1 százalékuk munkanélküli. A fennmaradó 8,4 százalékba tartozók nagy része továbbtanult - derül ki a Népszabadság írásából.

250 ezer forint indításként

A mérnöki, informatikusi munkakörökben dolgozók az első munkahelyen bruttó 250-300 ezer forint jövedelemmel indítanak. A BME 1999 óta figyeli volt hallgatói karrierjét, az idén a 2003-ban és a 2005-ben végzettek adatait vették górcső alá.