Kirúgással járhat pornóoldalak nézegetése

Vágólapra másolva!
Szexuális tartalmú oldalak nézegetése munkaidőben, internetre feltett pornófilm rendőségi egyenruhában, a főnök szidása nyilvános internetes naplóban. A világhálóra feltett információk egyre több karriert törnek ketté.
Vágólapra másolva!

Munkavállaóként nem árt óvatosnak lenni az internettel. Egyre több a hazai eset, amikor a világháló okozza a munkatárs kirúgását. A Népszabadságnak nyilatkozva Dr. Ormós Zoltán internetjogász egy történetet is hoz: Az egyik cégnél feltűnt, hogy valaki túl sokat internetezik. A belső vizsgálat kimutatta - a letöltésekből ez könnyen levezethető -, hogy munkaidejének több mint felét töltötte pornóoldalak nézegetésével, ami felmondáshoz vezetett.
A cégek között van, ahol mindent szabad az interneten, van, ahol meghatározott időn belül lehet barangolni a világhálón - például dél és egy között, illetve este hat után -, de arra is van példa, hogy egy szoftver segítségével szűrik a felkereshető oldalakat.

Üzleti titok blogban

Az internet a nem kívánt honlapok nézegetésén túl is kirepítheti az embert a munkahelyéről. Ha például eljut a cégvezetéshez a munkatárs blogjában megszellőztetett belső információ. Az utóbbi évek tapasztalatai alapján főként az üzleti vagy szexuális titkok kifecsegése, a főnök, a kollégák és az ügyfelek sértegetése miatt kerültek lapátra dolgozók világszerte - írja a lap. Egy hazai kiadó például azért mondott fel egy újságírónak, mert webnaplójában közzé tette és gunyoros stílusban kommentálta is az egyik tinimagazin nyomtatásban meg sem jelent olvasói leveleit.

A rendőrnő is pórul járt

Szintén az internet okozta a vesztét az idén februárban a főváros XIV. kerületi rendőrkapitánysága egyik rendőrnőjének. A panasziroda munkatársa egy szado-mazo pornófilmben szerepelt saját egyenruhájában. Miután egy kollégája viszontlátta őt az - akkor még az interneten is elérhető - pornófilmben és jelentette az esetet feletteseinek, a nőt menesztették. Utólag már hiába magyarázta, hogy neki azt ígérték, az "alkotás" itthon nem lesz látható.