[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
postaállásNépszabadságMagyar Posta Zrt

Több száz postás veszítheti el állását

2008.03.13., 8:40|Utolsó módosítás:2008. 03. 13., 8:40|

Több száz postai dolgozó kerül ki idén a Magyar Posta Zrt. kötelékéből, ugyanis több megyében kiszervezik a kisposták működtetését. A postások segítésére munkaerő-piaci program indul - írja a Népszabadság.

JÁTSSZ ONLINE!

A kisposták üzemeltetésére vállalkozók és önkormányzatok pályázhatnak első körben Heves, Komárom - Esztergom, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Beregben. Járos László, az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ osztályvezetője a lapnak elmondta: a posta átszervezése miatt állásukat vesztő alkalmazottak mielőbbi munkába helyezését elősegítendő országos munkaerő-piaci programot indítanak.

Járulékkedvezmény, ha menesztett postást vesznek fel

A program júliustól indul és három évig tart. Így az egyes posták működtetési jogát elnyerő vállalkozások csak az elbocsátottak foglalkoztatása esetén juthatnának bér-és járuléktámogatáshoz. Ezen kívül olyan vállalkozásoknak, szervezeteknek is biztosítanak támogatást, amelyek nem postai szolgáltatásban dolgoznak, de volt postai dolgozót szeretnének alkalmazni. Ilyen esetben vállalják a volt postai alkalmazottak átképzését, a foglalkoztatásukhoz pedig szintén bér- és járuléktámogatást biztosítanak.

Vállalkozóvá válási támogatást kaphatnak

Arra a kérdésre, hogy milyen támogatás jár közvetlenül az állásukat vesztett dolgozóknak, az osztályvezető azt válaszolta: támogatni kívánják a vállalkozóvá válásukat, önfoglalkoztatási elképzelésüket és társas vállalkozáshoz való csatlakozásukat. Ehhez egyénenként legfeljebb 3 millió forintos támogatást adnak. Tervezik azt is, hogy a vállalkozóvá válás alatt - a vállalkozás megerősítése céljából - hat hónapig minimálbért folyósítanak.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »