Vágólapra másolva!
Összesen ötmillió forintos kártérítést ítélt meg a Legfelsőbb Bíróság az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal egykori gazdasági és humánpolitikai igazgatójának, akiről bebizonyosodott: nem zaklatta szexuálisan alkalmazottját - írja a Népszabadság. 
Vágólapra másolva!

A férfit a titkárnője "jelentette fel" az egyik hazai bulvárlapnak. A hölgy levelet írt az újságnak, melyben arról számolt be: főnöke "fogdossa a mellét, simogatja a fenekét". Az igazgató tagadta a vádakat. Állítása szerint ilyesmit nem tett, csupán annyi történt, hogy elégedetlen volt a hölgy munkájával, és ezt tudtára is adta. Erre a titkárnő megfenyegette, és mindenféle szörnyetegnek írta le őt mások előtt. Az ügy kapcsán a hivatalban belső vizsgálat indult.

Belső vizsgálat is indult

Az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal fegyelmi tanácsa végül megszüntette az igazgató ellen a fegyelmi vizsgálatot, mivel a szexuális zaklatás vádja alaptalannak bizonyult. A férfi ezt követően indított pert a napilap és a nő ellen. Bocsánatkérést és kártérítést követelt.

Ezután hosszas jogi procedúra következett, végül a Legfelsőbb Bíróság hozta meg a döntést, amely szinte teljes egészében helyt adott a férfi keresetének. A döntés szerint a hölgynek bár nem kell bocsánatkérő levelet írnia, ugyanakkor a lappal együtt ki kell fizetnie 1 millió forintot. A bulvárlapot efelett 4 millió forint kártérítés kifizetésére kötelezte, mert az újság jogosulatlanul közölte az igazgató képét.