Autógyártók a legkedveltebb német munkaadók

Vágólapra másolva!
Németországban a Porsche, az Audi, a Google és a Max Planck társaság a legkedveltebb cégek az egyes szakterületek munkavállalói körében. Egy kölni piackutató intézet 15 ezer frissdiplomást kérdezett meg.
Vágólapra másolva!

A felmérés szerint a közgazdászok körében legkedveltebb a Porsche, amely 14,9 százalékos kedveltségi mutatóval került az első helyre. Ezzel a felmérések történetében először nem a BMW vezeti a közgazdászok prioritási listáját. A müncheni autógyár a második helyre került (14,6), közvetlenül a Lufthansa elé (12,9 százalék). A lista negyedik helyén a Mckinsey tanácsadó cég található, míg az ötödik helyen a német külügyminisztérium végzett.

Az informatikusok a Google-nál dolgoznának

A mérnökök az Audit sorolják saját területükön a legjobb munkahelynek, 25,4 százalékkal, a Porsche és a BMW előtt. Az informatikusok legszívesebben a Google-nál dolgoznak, a megkérdezettek 24,8 százaléka sorolta az első helyre, az SAP és az IBM Deutschland előtt.

A világhírű kutatóintézet is az élen

A természettudósok legkedveltebb munkahelye a Max Planck Társaság, amelyet 31,1 százalék tett az első helyre. A világhírű kutatóintézetetet a Fraunhofer-Gesellschaft és a Bayer gyógyszeripari konszern követi.