Havi öt nap munka után járna csak a segély

Vágólapra másolva!
A kormány tervei szerint a munkavégzésre is alkalmas munkaképes korúak a jövőben csak akkor kapnának segély, ha negyedévenként 120 órát, vagyis havi 5 napot dolgoznának. A munkavégzésért a támogatottak fizetést kapnának, viszont amennyiben visszautasítanák a felkínált munkát, akkor az első figyelmeztetés után megvonnák tőlük a segélyt - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Az MSZP-n belül -a lap szerint - több aggályos kérdés is felmerült a módosítással kapcsolatban. Egyebek között az, hogy a megoldás összhangban van-e az alkotmánnyal, illetve vajon milyen munkahelyeken dolgozna a megcélzott réteg. Ehhez többek szerint legalább 10 milliárd forinttal növelni kell a közmunkaprogramokra szánt összeget. A szocialisták között is akad olyan, aki szerint a "társadalom igazságérzetét" igyekszik a párt kielégíteni, ennek azonban nagyok a kockázatai.

A Világgazdaság értesülései szerint a minisztérium június 24-én dolgozza ki a részletszabályozást, és amennyiben a parlament elfogadja a javaslatot, akkor jövőre már az új rendszer szerint kapják a segélyeket a rászorulók.