Munka nélkül is jár bér a pénztári vezetőknek

Vágólapra másolva!
Mégis felvehetik az egészségpénztári vezetők a fizetésüket anélkül, hogy a kinevezésük óta eltelt másfél hónapban érdemi munkát végeztek volna - erősítette meg a Pénzügyminisztérium szóvivője. A pénztárak azért szűnnek meg, mert a működésükről szóló törvényt visszavonta a parlament. Korábban viszont cáfolta a kormányszóvivő a bérek kifizetését.
Vágólapra másolva!

Mégis kifizetik a márciusban létrehozott pénztárak vezérigazgatóit - erősítette meg az InfoRádiónak a Pénzügyminisztérium szóvivője. Pichler Ferenc elmondta: a 22 vezető egyenként bruttó 300 ezer forintot kap a másfél hónapos munkáért - illetve csak azért, mert betöltötte a tisztséget. Érdemi munkát ugyanis egyikőjük sem végzett. Nem is végezhetett, mert a februárban elfogadott pénztártörvényben rögzített új rendszer csak jövőre indult volna el, azután hogy egy nyilvános árverésen ellátási területet vásároltak a társaságok. Erre azonban nem került sor, ugyanis az Országgyűlés viharos gyorsasággal hatályon kívül helyezte a jogszabályt.

Összesen bruttó 7 millió forintot fizetnek

Most a végelszámolók szüntetik meg az egyenként 20 millió forintos alaptőkével létrehozott 22 állami egészségbiztosítási pénztárat. A pénztárvezetőknek április 17. óta van szerződésük; másfél havi bérüket a végelszámolóktól kapják meg. Korábban Budai Bernadett kormányszóvivő az InfoRádióban cáfolta, hogy kifizetik a vezérigazgatókat. A 22 pénztárvezető csaknem bruttó 7 millió forintot kaphat egy-másfél héten belül.