Kevesebb a regisztrált munkanélküli a Közép-Dunántúlon

Vágólapra másolva!
Folyamatosan csökkent az álláskeresők száma az idei év első felében a Közép-dunántúli régióban: a félév végén 33.712 regisztrált munkanélkülit tartottak nyilván a régióban, az előző év azonos időszakához képest 5300 fővel kevesebbet.
Vágólapra másolva!

A Fejér, Komárom, Esztergom és Veszprém megyét magában foglaló térségen belül a félév végén a legtöbb regisztrált álláskereső, a nyilvántartott munkanélküliek kétötöde, csaknem 14 ezer állástalan, Fejér megyében volt. A legkevesebb, mintegy 7,5 ezer pedig Komárom-Esztergomban. A tartósan munkanélküliek számának alakulásában is Fejér megye vezet, az egy évnél hosszabb ideig állást keresők több mint 40 százalékát ott regisztrálták, és jelenleg is ott tartják számon.

Nem csökkent a pályakezdő munkanélküli Fejérben

Ugyancsak Fejérben volt az év első felének végén a legmagasabb a pályakezdő állástalanok száma. Míg az egy évvel korábbi adatokhoz viszonyítva a régió két megyéjében mérséklődött, Fejérben nem csökkent a számuk, ott még mindig 839 fiatal szerepel a munkaügyi nyilvántartásokban.

A legtöbb álláshely Komárom-Esztergom megyében

Az állástalanoknak csaknem négy és félezer új - a régebben bejelentettekkel együtt 8 és félezernél több - munkahelyet kínálnak a térségben: 40 százalékukat Komárom-Esztergom megyében, a többit fele-fele arányban a régió másik két megyéjében.