A nők egymást akadályozzák a karrierépítésben

Vágólapra másolva!
A nők saját karrierjük menedzselését nem végzik jól, gyengék önmarketingben, és más nőket sem segítenek a munkahelyi érvényesülésben. Erre a következtetésre jutott egy amerikai magatartáskutató, aki 11 500 nő szakmai előmenetelét tanulmányozta 34 országban - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Shannon L. Goodson közel 11 500 nő és 16 700 férfi szakmai tevékenységét hasonlította össze 34 országban. A nők között meglepően sokan abban a téveszmében vannak, hogy a jó munka önmagáért beszél. Ezért a "gürcölésre" szorítkoznak, ahelyett, hogy folyamatosan "reklámoznák" magukat. A férfiak között sokkal többen vannak olyanok, akik szeretik eltúlozni eredményeiket, sokszor még hazudni is készek e téren, s ez nagyban segíti őket karrierjük építésében. A nők leginkább Svédországban, Új-Zélandon, Ausztráliában és Kanadában szégyenlősek, Nagy-Britanniában, az USA-ban és Kínában viszont már jóval kevésbé.

Inkább férfiakkal dolgoznának

A vizsgálat során feltűnően sok hölgyről derült ki, hogy kifejezetten jobban szeretne férfiakkal együtt dolgozni, mint a szebbik nem más képviselőivel, mondván, ők következetesebbek és tisztességesebbek. Jó néhány példát találtak arra is, hogy a női főnökök kifejezetten elszabotálták más nők előléptetését.