[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
Fejér megyeDunaújvárosmunkaügyi központDunántúliparmunkanélküliségmunkanélküliségi rátaálláskeresésSzékesfehérvár

Három városra oszlik az álláskínálat Fejér megyében

2008.08.26., 8:10|Utolsó módosítás:2008. 08. 26., 8:09|

Fejér megyében az állástalanok 23,7 százaléka tartósan munkanélküli, azaz 13 hónapnál hosszabb ideje szerepel a munkaügyi központok regisztrációjában. Az üres álláshelyek csaknem 90 százalékát a megye iparilag fejlett térségeiben - Székesfehérváron, Móron és Dunaújvárosban - kínálják. Ezzel szemben a hátrányos helyzetű sárbogárdi térségben 15,3, az enyingiben pedig 14 százalékos a munkanélküliségi ráta.

JÁTSSZ ONLINE!

A Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyét magába foglaló Közép-dunántúli Régión belül Fejérben tartják nyilván az álláskeresők 41,5 százalékát, s ezzel a megye az első helyen áll a három térség közül. A 14.136 regisztrált munkanélküli többsége nő. Arányuk az év elejétől folyamatosan emelkedett, s júliusban elérte az 53,8 százalékot, ami a júniusinál 1 százalékponttal több, de a múlt év hasonló időszakához képest 1,5 százalékponttal kevesebb.

A többség szakmunkás és betanított munkás

A munkaügyi központ adatai szerint az álláskeresők egyharmada szakmunkás, szintén egyharmada betanított munkás, a segédmunkások és a szellemi foglalkozásúak aránya pedig egyaránt megközelíti az egyötödöt. Az utóbbiak és a szakmunkások iránt megnőtt a kereslet, az álláskeresőkön belüli arányuk a tavalyihoz képest mérséklődött.

Minden negyedik állástalan 35 év alatti

Az álláskeresők negyede a 26-35 évesek közül kerül ki. Míg a 45 év feletti munkanélküliek száma július végére - az előző havi adatokhoz viszonyítva - 1,2 százalékponttal mérséklődött, a 25 éves, vagy annál fiatalabb korcsoportba tartozóké 1,5 százalékponttal nőtt. Az utóbbi annak a következménye, hogy megkezdődött a frissen végzett, elhelyezkedni nem tudó pályakezdők beáramlása az álláskereső regisztrációs rendszerbe. Számuk egy hónap alatt 219-cel nőtt a megyében.

(MTI)

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »