Vállalkozni tanítják a nőket ingyenesen

Vágólapra másolva!
A nők vállalkozását, munkavállalását elősegítő ingyenes vállalkozói készségfejlesztő képzéseket indít a Közgazdasági Politechnikum, a gazdasági tárca anyagi támogatásával. Az első képzés októberben indul, a jelentkezéseket időrendi sorrendben fogadják  - közölte Gergely Gabriella, a képzéseket vezető tréner.
Vágólapra másolva!

A két éves képzések lebonyolításához a Közgazdasági Politechnikum 12 millió forint támogatást nyert a gazdasági tárca "Nők vállalkozói készségfejlesztése és képzése, új vállalkozások indítása" című pályázatán, ezt saját erővel kiegészítve teremtették meg a 16,6 millió forintos program anyagi hátterét. A képzések piaci ára mintegy 200 ezer forint lehetne tréningenként, viszont a kis- és középvállalkozói célelőirányzatból (KKC) elnyert támogatással ingyen tudják biztosítani az oktatást.

Célpontban az inaktívak és a vállalkozók

A képzésekkel azokat a nőket kívánják segíteni, akik tartósan inaktívak, önfoglalkoztatók, továbbá vállalkozóként szeretnének elhelyezkedni. Szintén a célcsoporthoz tartoznak azok, akiknek további támogatásra van szükségük ahhoz, alkalmazkodni tudjanak a piaci változásokhoz.

Kommunikációt, üzleti tervkészítést tanítanak

A programban mintegy kétszázan kaphatnak képzést, amelynek során kommunikációs technikákat, vállalkozásindításhoz szükséges ismereteket, üzleti tervkészítést, gazdasági és igazgatási információkat, számítástechnikai ismereteket oktatnak. A képzést követően négy alkalommal egyéni pénzügyi, vállalkozási, üzleti tanácsadáson lehet részt venni.
Gergely Gabriella elmondta: az első képzés októberben indul, a jelentkezéseket időrendi sorrendben fogadják.