Pályaválasztási kiállítás nyílt Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
Megnyílt a regionális pályaválasztási kiállítás és állásbörze Nyíregyházán kedden, ahol péntekig kaphatnak információt a továbbtanulási, illetve elhelyezkedési lehetőségekről a fiatalok, valamint a pályakezdő álláskeresők. A következő hetekben a keleti régió több városában is tartanak hasonló rendezvényt.
Vágólapra másolva!

Nyíregyházán szerdán 41 középiskola, továbbá 14 képzéssel foglalkozó szervezet, illetve munkáltató mutatja be ajánlatát a pályaválasztás előtt állóknak. A kiállítók átfogó képet nyújtanak a munkaerő-piaci igényekről, elvárásokról, köztük a térségben jelentkező hiányszakmákról, s a hozzá kapcsolódó iskolarendszerű, illetve azon kívüli képzési lehetőségekről. A megalapozott pályadöntéshez szükséges minden információhoz hozzájuthatnak a kiállításon az általános és középiskolák végzős tanulói.

Péntek az álláskeresők napja lesz

A kiállítás és börze keretében pénteken a pályakeresők és álláskeresők napját rendezik meg Nyíregyházán. Ekkor a pályakezdő álláskeresők az elhelyezkedési lehetőséget kínáló munkáltatókkal, a pályamódosításra kényszerülők pedig a szakmai érdeklődésüknek legjobban megfelelő képzési lehetőséget biztosító intézményekkel, szervezetekkel találkozhatnak. A pálya- és álláskeresők pénteki napján egyébként összesen 93 kiállító vesz részt, egyetemek, főiskolák, felnőtt képzési intézmények és partnerszervezetek, munkáltatók, továbbá rehabilitációs foglalkoztatók.

Kiállítások Szolnoktól Nyírbátorig

Az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ november 5-6-án Szolnokon rendez majd újabb pályaválasztási kiállítást és állásbörzét. Emellett kistérségi rendezvényei is lesznek, október 17-én Mezőtúron, november 7-én Hajdúnánáson, 12-én Berettyóújfaluban, 14-én Hajdúhadházon, 20-án Törökszentmiklóson és Nyírbátorban, míg november 27-én Vásárosnaményban.