Hat vállalat épít le csoportosan Szabolcsban

Vágólapra másolva!
Hat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cég jelentett be csoportos létszámcsökkentési szándékot az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központhoz október elseje óta. A leépítések 511 munkavállalót érintenek - közölte Temesfalvi Miklós, a szervezet főosztályvezetője.
Vágólapra másolva!

A hat nyírségi cégnél a szándékbejelentés 511 munkavállalót érint - mondta a munkaügyi központ tervezési, elemzési, kontrolling és minőségirányítási részlegének irányítója. Hozzátette: az egyik cégnél már döntés is született a leépítésről, 64 dolgozót bocsát el a vállalkozás november 30-ai időponttal. Szabolcsban a tavalyi év hasonló időszakában nyolc cég jelentett be létszámcsökkentési szándékot, az érintett dolgozók száma viszont kevesebb, 452 volt. Akkor a leépítési okaként a megrendelés-hiány mellett finanszírozási problémákat és a szezonalitást jelölték meg a vállalkozások.

Még nem érte el a leépítési hullám a megyét

Temesfalvi Miklós szerint a két időszak adatainak összehasonlítása jól mutatja, hogy a pénzügyi válság okozta leépítések még nem érték el igazán Szabolcs megyét, később várhatóak nagyobb csoportos létszámcsökkentések. A Nyírségben a nyilvántartott álláskeresők tábora az idén havi ötvenezer fölötti számmal állandósult, különösen a szatmári és a beregi tájegységben élő munkanélkülieknek nehéz foglalkoztatási lehetőséghez jutniuk.