Hárommillió munkahelyet ígér Obama

Vágólapra másolva!
Barack Obama már nem 2,5, hanem 3 millió munkahely megőrzését vagy teremtését ígéri mandátuma első két évében - közölte a megválasztott amerikai elnök csapata a hét végén. Tanácsadói szerint az amerikai gazdaság fél évszázada nem tapasztalt válságban van, és ha nem történik érdemi beavatkozás, 3-4 millió újabb munkahely szűnhet meg a következő egy évben.
Vágólapra másolva!

A leendő elnök a napokban döntött úgy, hogy emeli a számot, miután gazdasági tanácsadói úgy tájékoztatták: a jelenlegi romló munkaerőpiaci folyamatok oda vezethetnek, hogy a munkanélküliség aránya meg fogja haladni a 9 százalékot. Tanácsadói szerint az amerikai gazdaság fél évszázada nem tapasztalt válságban van, és ha nem történik érdemi beavatkozás, 3-4 millió újabb munkahely szűnhet meg a következő egy évben.

Folyamatosan nőttek a számok

Obama elnökválasztási kampányában még 1 millió munkahelyet ígért. Ezt a számot egy hónapja 2,5 millióra emelte, most pedig már 3 millió munkahely ígéreténél tart.

Gazdaságélénkítő csomaggal indul az év

Barack Obama szombaton családjával két hét szabadságra utazott szülőhelyére, Hawaiira. Tanácsadói közölték: Obama távolléte ellenére gazdasági csapata a majdani elnök iránymutatása alapján folytatja az új gazdasági ösztöntő csomag összeállítását, hogy elkészüljön január 2-ra, amikor Obama visszatér az ünnepekről. Lapinformációk szerint az Obama-kormány élénkítő csomagja 850 milliárd dollárra rúghat majd, egyes információk szerint az összeg elérheti az 1 ezer milliárd dollárt.