Négynapos munkahéttel indult a győri parkettagyár

Vágólapra másolva!
Az új évet négynapos munkahéttel kezdte a Graboplast Zrt. parkettagyára, és a rendelések függvényében döntenek az egy hét múlva induló lakossági PVC-, padló-, és speciális padló gyárak munkarendjéről. A cég szerint a munkahelyek megőrzése miatt van szükség a munkahét rövidítésére.
Vágólapra másolva!

A munkahét rövidítésével a cég a munkahelyek megőrzésére törekszik - hangsúlyozta Tanos Ádám, a cég kommunikációs munkatársa. A négy napos munkahetet a vállalatnál átmeneti megoldásnak tekintik, és bíznak abban, hogy bizonyos területeken, így például a speciális padlógyárban akár már az első negyedévben vissza tudják állítani az ötnapos munkahetet.

A pénzügyi-gazdasági válság hatásaként legalább 10 százalékos forgalomcsökkenéssel, és a 2008. évi 1,5 milliárd forintos üzemi eredmény akár egymilliárdos visszaesésével számol 2009-ben a Graboplast - nyilatkozta korábban Jancsó Péter elnök-vezérigazgató az MTI-nek. Az üzemi eredmény az előzetes számítások szerint 500 millió és egymilliárd forint között lesz 2009-ben.