[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
Petr NecasmunkaidőmunkaügymunkaerőtúlóraEU-tagországLuhačoviceteszt munkajogmunkajog-munkaügybér-fizetésEurópai Unió

Bírálat a munkaerőt korlátozó EU-tagországoknak

2009.01.23., 8:03|Utolsó módosítás:2009. 01. 23., 8:03|

Az Európai Unió (EU) összes tagállamában mihamarabb meg kell szüntetni a munkaerő szabad áramlását korlátozó intézkedéseket, jelentette ki Petr Necas, cseh szociális és munkaügyi miniszter csütörtökön délután a dél-morvaországi Luhacovicében, amikor megnyitotta a 27 EU-tagállam szaktárcái vezetőinek kötetlen tanácskozását. A másik fő vitapont: maximálják-e heti 48 órában a heti munkaidőt, vagy engedélyezzék a túlórát.

JÁTSSZ ONLINE!

Necas bírálóan szólt arról, hogy például a cseh állampolgárok előtt továbbra is zárva van a német, az osztrák, a belga és a dán munkapiac. A korlátozások végső határa 2011. "Úgy látom, hogy különösen a német és az osztrák kormányt nem lesz könnyű meggyőzni arról, hogy ezeket a korlátozásokat oldja fel" - fejtette ki véleményét Necas.

Vita a heti maximális munkaidőről

A szakminiszteri tanácskozás további fontos témáját a munkaidő jelenti. Sokat vitatott kérdés, hogy a maximális heti munkaidő 48 óra legyen-e, vagy esetleg engedélyezzék a túlórázást is. - Azon leszünk, hogy a cseh elnökség ideje alatt kompromisszumos megoldást találjunk erre a kérdésre - jegyezte meg a cseh miniszter.

A miniszterek véleményt cserélnek a rokkantak alkalmazásának problémáiról, s szakképzettségről, a munkaerő mobilitásáról és néhány más szakkérdésről is. A fórumon Vladimír Spidla, az Európai Unió munkaügyi biztosa, valamint az európai szakszervezetek képviselői is elmondják véleményüket. Magyarországot a háromnapos fórumon Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter képviseli.

(MTI)

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »