Vágólapra másolva!
Áprilisban jelentős munkahelymegőrző és munkához jutást támogató lépésekre készül a szociális tárca. Egymilliárd forinttal bővül az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) kezelésében lévő munkahelymegőrző pályázati program, amelyet jelenleg a nagy érdeklődés miatt felfüggesztettek. Startol a "4+1"-es, munkavállalói képzést támogató program. A hónap végén újbóli elhelyezkedésre is lehet pályázni - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A jövő hónap elején további egymilliárd forinttal bővül az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) kezelésében lévő munkahelymegőrző pályázati program jelenleg 6,85 milliárd forintos kerete - jelentette ki Szűcs Erika miniszter. Az eddig beérkezett pályázati programok támogatási igénye nagyjából húszmilliárd forintot tesz ki. Ezért a tárca március
4-én már egyszer megemelte a rendelkezésre álló keretet 900 millióval, egyes elemeket pedig - így a bértámogatásra történő pályázati lehetőséget - felfüggesztettek.

Várhatóan április első hetében rajtol az a korábban beharangozott, uniós forrásból finanszírozott 4+1-es program, amely a négynapos munkaidő melletti egynapos képzést támogatná. A kis- és középvállalkozások húszmilliárd, a nagy cégek tízmilliárd forintra pályázhatnak majd. Végül pedig: a hónap végére ígéri a miniszter annak az uniós forrásból finanszírozott programnak az elindítását, amely a válság miatt leépítettek újbóli elhelyezkedését segítené. Ennek részeként bértámogatást, az átképzés idejére keresetpótló juttatást nyújtanának, valamint támogatnák a vállalkozóvá válást. A keret itt is húszmilliárd forint, amelyet a regionális munkaügyi központokon (rmk) keresztül lehet felhasználni.