Idén is díjazzák a munkahelyre biciklizőket

Vágólapra másolva!
Április 6-án indul a "Bringázz a munkába!" program. Aki egy hónap alatt nyolc alkalommal a munkahelyére kerékpározik, ajándékot kap. Vasúti kedvezményt is kapnak, akik "vegyesen" - vonattal és kerékpárral - érkeznek a munkahelyre.
Vágólapra másolva!

Elkészült a Bringázz a Munkába program megújult honlapja, ahol regisztrálni lehet a munkahelyre kerékpározó dolgozóknak. Április 6. és május 8. közötti időszakban kell legalább 8-szor bringával munkába menni: aki így tesz, garantált ajándékot kap, és az a cég illetve kar, egyetem nyer a versenyben, ahol a legnagyobb a kerékpárosok aránya. A programot a közlekedési minisztérium és a Magyar Kerékpárosklub szervezi.

Vasúti kedvezmények távolról ingázóknak

A vasúttársaságok is könnyítik a távolból munkába járó biciklisek helyzetét. A MÁV-Start és a GYSEV április 1-jétől kedvezményes kerékpárosbérlet-vásárlási akcióval várja az utasokat. Minden 15 kilométer feletti kerékpár havibérletet 2230 forintért lehet megvenni, amely a 15 kilométeres bérlet árának felel meg. A bérlet a belföldi pénztárakban, bármilyen érvényes jegyhez, így például a menetjegyekhez, a félhavi- és a havibérlethez is váltható. Az 1800 forintos új budapesti kerékpáros bérlettel Budapest közigazgatási határain belül, tetszőleges viszonylatban és korlátlan számban szállíthatják kerékpárjaikat az utasok, ha van érvényes vasúti menetjegyük, bérletük vagy Budapest-bérletük.