Ma rajtol a Corvinus Egyetem állásbörzéje

Vágólapra másolva!
Április 1-2-án rendezik a Budapesti Corvinus Egyetem állásbörzéjét, a KarrierExpót. A válság itt is érezteti hatását: Egynegyeddel kevesebb kiállító és 50 százalékkal kevesebb állásajánlat várja a diploma előtt állókat illetve a néhány éve dolgozókat. Ennek ellenére nem állt le az álláspiac: közel száz cég mintegy ezer állásajánlata között lehet böngészni az egyetem budapesti, Fővám téri központi épületében. A legtöbb munkaadó pénzügyi, számviteli, informatikai és értékesítési területre keres jelölteket. Az állásajánlatok mellett a rendezvényen a pályázáshoz is kapható segítség.
Vágólapra másolva!

A rendezvényre az élelmiszeripari, informatikai, kereskedelmi, pénzügyi, tanácsadó, telekommunikációs és termelő cégek mellett a szolgáltató központok, a fogyasztási cikkeket fogalmazó vállalatok, a kormányzati és oktatási szféra is megjelennek. A konkrét álláshirdetők mellett természetesen a személyzeti tanácsadó cégek is elhozzák ajánlataikat.

A legtöbb munkaadó pénzügyi, számviteli, informatikai és értékesítési területre keres jelölteket, de több tucat vezetőutánpótlási/gyakornoki program, adminisztrációs, kontrolling, marketing és HR pozíció is várja a pályázókat. A logisztikai, a tanácsadói, könyvvizsgálati, a termelési, műszaki és minőségügyi állások szintén szép számmal fordulnak elő.

Szeptemberi kezdésre keresnek a cégek

Átlagosan bruttó 238.000 Ft kezdő fizetésre számíthat ma a munkaerőpiacon elhelyezkedő friss diplomás, a munkaadók többsége bruttó 200.000-280.000 Ft közötti bért kínál fel a pályakezdő diplomásoknak.

A kiállító munkáltatók több mint 75 százaléka kínál azonnali vagy szeptemberi kezdésű állást, egynegyedük pedig ennél későbbi induló programjaira, pozícióira vár jelentkezőket. A munkaadók közül legalább 50 nemcsak friss diplomást, vagy diplomázót keres, hanem szakmai gyakorlatosok fogadására is nyitott. A "bolognais" hallgatók a Trambulinnál találhatják meg gyakorlati helyeiket!

A KarrierExpo az állások és szakmai gyakorlatok mellett komplex felkészítő hátteret is kínál; a két nap alatt cégprezentációk, céges tesztiratás, próbainterjúk és online tesztek, grafológusok és karriertanácsadás, CV Ambulancia és Europass önéletrajz-tanácsadás, személyes nyelvi szintfelmérés, numerikus, verbális és logikai tesztek, valamint stílustanácsadás is várják az állásvadászokat, ám akár IQ tesztet is írhatnak.