A régió legjobb munkahelyei

Vágólapra másolva!
Jól szerepeltek a magyar cégek a Hewitt Associates legújabb régiós felmérésében: a tizenegy ország hétszáz vállalata és 160 ezer munkavállalójának véleménye alapján készült listán nyolc hazai társaság került a legjobbak közé. A hazai dolgozók leginkább a visszajelzést hiányolják a munkahelyen  - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A legjobb 15 kis- és középvállalat között van a Quintiles Magyarország, a Radnóti Miklós Általános Iskola, a Wrigley Hungary és a Johnson and Johnson, a nagyvállalat kategóriában pedig szintén négy magyar cég örülhetett előkelő helyezésnek: a GlaxoSmithKline Pharma, a Mars Sales, a Microsoft és a Mediaedge:cia.

Hazánk után Lengyelország szerepelt a régiós államok közül a legjobban, hét vállalata került a ranglistára. A Kelet-közép-európai Legjobb Munkahely Felmérés azt vizsgálta, melyek azok a régiós cégek, amelyeknél a legnagyobb a dolgozói elégedettség és elkötelezettség.

Különösen pesszimisták a magyarok

Az elemzés összesített adataiból az is kiderül, hogy a magyarok stresszesek akkor is, ha van munkájuk, és akkor is, ha nincs. Vagy azért, mert sok a munka, vagy mert nehéz állást találni. Sokan hiányolják az elvégzett munka utáni visszajelzést, vajon jól dolgoztak-e vagy sem. A felmérés arra is rámutat: a szomszédos államokban szintén megérzik a foglalkoztatók a válságot, ám a krízis okozta bizonytalanságra a magyarok reagáltak a legpesszimistábban - olvasható a gazdasági napilapban.