Közel 60 ezer közmunkás dolgozik

Vágólapra másolva!
Több mint 58 ezer közcélú foglalkoztatott dolgozik az országban - közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium miniszteri megbízottja Gyulán. Hamarosan készül olyan indítvány, mellyel magánvállalkozások is foglalkoztathatnak közmunkásokat.
Vágólapra másolva!

Szűcs Erika elmondta: ezek az emberek nem segélyt kaptak, hanem értelmes, hasznos, a települése számára fontos, a közösség által megbecsült munkát végezhetnek, és munkabért kaphatnak érte.

A vidéki munkalehetőségekkel kapcsolatban leszögezte: "ha az ország több értéket akar teremteni, akkor a földet jobban be kell vonni a hasznosításba" - szögezte le. Szűcs Erika szerint a falvakban használni kell mindent, ami helyben megtermelhető, mert ezzel nemcsak a földet, hanem a munkaerőt is hasznosíthatják.

Pusztaföldvár: zöldséget termelnek

Egy pusztaföldvári közcélú programra hivatkozva hozzáfűzte, hogy a helyi önkormányzat rövidesen a közcélú foglalkoztatás segítségével termelteti meg az intézményei számára a zöldséget és gyümölcsöt, sőt rövidesen állattenyésztésbe is fog. Az is előfordulhat - tette hozzá -, hogy az így előállított "felesleget" a piacon értékesítsék, s a bevételből csökkenthető az erre a foglalkoztatási formára költendő központi források nagysága.

A miniszteri megbízott elmondta, hogy a tapasztalatok kiértékelését követően egy olyan indítvány készül, amelynek eredményeképpen, a későbbiekben már a magánvállalkozások is foglalkoztathassanak ilyen munkaerőt.

Közel 12 ezer közmunkás a Dél-Alföldön

Nagy Ágnes, a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója elmondta: a régióban már több mint 11.500 a közcélú foglalkoztatottak száma, és ennek támogatására 9,843 milliárd forint áll rendelkezésre.

Perjési Klára Gyula polgármestere kiemelte, hogy a városnak idegenforgalmi szempontból sem mindegy, milyen ápoltak a közterületei. Korábban 250-en kaptak rendszeres szociális segélyt, s közülük már 127 fő kapott munkát a program keretében. Ilyen munkaerő segítségével hozzák rendbe például az Élővíz-csatorna egyes, korábban elhanyagoltabb részét is - tette hozzá.